Avertizare de avalanșă pentru acest weekend. Ce zone să evitați

avalanșă
Foto: xiSerge / pixabay.com

Salvamont Prahova a emis o avertizare de avalanșă pentru acest weekend.

„La altitudini de peste 1800 m există un risc însemnat de avalanșă. Vântul a depus cantități importante de zăpadă pe văi, iar pe pantele nordice a creat plăci, care se pot desprinde la supraîncărcare. În perioada următoare, conform prognozei, se anunță depunerea unui nou strat de zăpadă la peste 1800 m, ceea ce va crește riscul producerii unor avalanșe. În acest moment avem 100 cm zăpadă la Vf. Omu, dar acumulările cauzate de vânt sunt și de 3-4 m.

Menționăm că toate traseele turistice de abrupt nu sunt practicabile în sezonul de iarnă. Lista traseelor montane din județul Prahova, declarate închise în sezonul de iarnă, o puteți consulta pe www.salvamontprahova.ro.

Sfătuim turiștii să nu se aventureze în zona montană înaltă și să parcurgă doar traseele turistice aflate la baza muntelui”, a transmis Salvamont Prahova.

Sursa: Salvamont Prahova

Foto: xiSerge / pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.