A murit actrița Angela Lansbury, din serialul „Verdict: Crimă!”

angela lansbury
Foto: Andreas Praefcke / Wikipedia.org

A murit actrița Angela Lansbury, din serialul „Verdict: Crimă!”, relatează BBC.

În vârstă de 96 de ani, actrița a avut o carieră de-a lungul a 8 decenii în film, teatru și televiziune. Născută în 1925, ea era una dintre ultimele staruri de cinema din Epoca de Aur a Hollywood-ului care erau încă în viață.

Angela Lansbury a murit în somn cu doar 5 zile înainte de a împlini 97 de ani, a anunțat familia sa.

„Copiii doamnei Angela Lansbury anunță cu tristețe cu mama lor a murit liniștită, în somn, în locuința sa din Los Angeles”, a anunțat familia.

Născută în Londra, Angela Lansbury s-a mutat ulterior la New York, unde a urmat Școala de Artă Dramatică Feagin.

A fost remarcată pentru prima dată de un producător de la Hollywood în anul 1942 și a primit primul său rol în 1944 în filmul „Gaslight”.

A devenit celebră odată cu interpretarea personajului Jessica Fletcher din serialul de televiziune „Verdict: Crimă!”, care a fost urmărit de milioane de oameni din întreaga lume. A jucat în serial în perioada 1984-1996.

Show-ul de televiziune a transformat-o într-una dintre cele mai bogate femei din SUA la acea vreme, cu o avere estimată la 100 de milioane de dolari.

În 2013, la vârsta de 88 de ani, a primit un premiu Oscar pentru întreaga carieră.

Foto: Andreas Praefcke / Wikipedia.org

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.