Sute de voluntari au refăcut și au vopsit fațadele unor case dintr-un sat

FOTO: Andrei Dragomir/ Asociația Acasă în Banat/Facebook
FOTO: Andrei Dragomir/ Asociația Acasă în Banat/Facebook

Peste 400 de voluntari au participat anul acesta la Color the Village, organizat de Asociația Acasă în Banat. Ediția din acest an a avut loc în satul Fărășești, comuna Pietrosa, județul Timiș.

Potrivit Opinia Timișoarei, în cele trei zile de eveniment au fost refăcute 30 de fațade de case, câteva dintre ele fiind ale unor clădiri publice, importante pentru comunitate. De exemplu, școala a fost zugrăvită de o echipă de voluntari formată din angajați ai Consiliului Județean Timiș, iar o echipă de voluntari a Prefecturii Timiș a lucrat la o casă din zona centrală a satului.

Grădiniță a fost și ea zugrăvită, iar o echipa de tineri voluntari de la Liceul de Arte din Timișoara a realizat pe această o pictură murală. Toate clădirile din centrul satului sunt acum renovate.

Comunitatea baptistă din localitate s-a mobilizat și a zugrăvit complet biserica baptistă nouă, de mari dimensiuni, iar voluntarii au format o echipa pentru a salva biserica baptistă veche de la 1936.

La finalul evenimentului, cu ajutorul Universității de Știinte Agricole și Medicină Veterinară a Banatului și a Facultății de Horticultură și Silvicultură, voluntarii au plantat flori de sezon la casele renovate.

Proiectul Color the Village al Asociației Acasă în Banat este unic în țară și își propune să pune în valoare arhitectură tipică din această zonă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.