Număr uriaș de morți în subsolul teatrului din Mariupol bombardat de ruși

teatru mariupol
Sursa: Captură video 7NEWS Australia (YouTube)

Autoritățile locale din Mariupol au anunțat că cel puțin 300 de oameni au murit când teatrul din oraș a fost bombardat pe 16 martie, relatează „The Guardian”.

Se crede că în subsolul său se adăposteau în jur de 1.300 de civili, inclusiv copii. 150 de supraviețuitori au reușit să iasă de sub dărâmături imediat după atac.

Este posibil ca numărul victimelor să fie mult mai ridicat.

Cei mai mulți dintre oameni se ascundeau sub scena teatrului, iar din cauza dărâmăturilor nu au mai putut ieși.

Din cauza luptelor continue care se dau în zona teatrului nu s-au putut organiza încercări de salvare a supraviețuitorilor. De asemenea, în Mariupol nu mai funcționează serviciile de urgență.

Teatrul a fost bombardat din avion în ciuda faptului că pe cimentul din jurul clădirii fusese scris cu litere uriașe, albe, cuvântul „COPII” – în două locuri.

„Teatrul a fost distrus în mod cinic de mesagerii „lumii ruse”. Acești fasciști ai secolului XXI nu au fost opriți nici măcar de inscripția uriașă „COPII” sau de declarațiile oamenilor că acolo erau numai civili pașnici – femei, copii, bătrâni. Ocupantul știa unde lovește”, au anunțat autoritățile locale într-un comunicat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.