Șofer de TIR băut, filmat în timp ce conducea „împleticit”. A intrat pe contrasens de nenumărate ori

șofer de tir băut bihor
Foto: Bihoreanul / Captură video Cătălin Trifa

Un şofer de TIR a urcat la volan băut şi a fost filmat duminică, 26 decembrie, în timp ce conducea „împleticit” pe DN79, între localitățile între Mădăras şi Inand din județul Bihor, relatează publicația ebihoreanul.ro.

TIR-ul a intrat de multe ori pe contrasens, șoferii fiind nevoiți să îl evite.

Pentru a-l determina să oprească, şoferul din spatele TIR-ului a claxonat insistent pe mai multe porţiuni de drum.

„În secundele alea am claxonat crezând că se va opri. În final, a oprit pe marginea drumului, era geamul deschis şi am apucat să-i iau cheile din contact. M-a ajutat şi un alt bărbat. Şoferul, în momentul în care am deschis uşa, a dat cu picioarele după noi, să ne lovească. S-a calmat când a văzut că i-am luat cheile”, a descris Cătălin Trifa întâmplarea pentru publicația „Bihoreanul”.

Cei doi bărbaţi au sunat la 112 și au reuşit să-l ţină pe şofer până când au venit poliţiştii. Aceștia i-au măsurat alcoolemia, care a fost de 1,38 mg/l în aerul pur expirat (deci peste limita legală de 0,8 mg/l), iar apoi l-au dus la Spitalul din Salonta, pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Potrivit autorităților, șoferul este din Belarus și are 42 de ani. În cauză a fost întocmit un dosar penal.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.