Un frate a murit de COVID, altul a supraviețuit. Ce a făcut diferența

lidia popescu
Lidia Popescu. Foto: Captură Digi 24

Aflați în colțuri opuse ale țării, Lidia Popescu și fratele ei, Gheorghe, s-au infectat cu SARS-CoV-2 în valul 4 al pandemiei, relatează postul de televiziune Digi 24.

În vreme ce Lidia, fiind vaccinată, a supraviețuit, fratele său Gheorghe a murit. Soția lui, Niculina, a decedat și ea. Amândoi aveau peste 70 de ani și erau nevaccinați.

Sora lui Gheorghe, care locuiește lângă Oradea, a aflat că are COVID cu o zi înainte ca fratele său să piardă lupta cu boala la București.

„Îngrozitor a fost pentru că eram și eu bolnavă și mă gândeam că dacă mi se întâmplă și mie. Și faptul că nu am putut merge la el la înmormântare a fost groaznic. Mereu mă gândeam: Asta mă ajută. Eu o să trec mai ușor că sunt vaccinată. Fratele de asta nu a trecut, că n-a fost vaccinat”, a povestit Lidia Popescu pentru sursa citată.

Lidia a mai explicat că fetele fratelui său au fost cele care l-au determinat să nu se vaccineze: „Fetele erau în America, sunt și acum, nici nu au fost la înmormântare, și nu au avut încrede nici în vaccin, nici în COVID, că e o răceală și ei s-au luat după copii. De fapt și noi, dacă nu insistau copiii, și băiatul și fata, care e medic, nu ne vaccinam.”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.