Un primar nevaccinat a murit de COVID. La spital a înțeles gravitatea bolii: „Fraților, nu este de glumit cu acest virus!”

ionel michiu
Ionel Michiu. Foto: realitatea.net

Primarul Ionel Michiu din comuna Stănești, județul Vâlcea, a murit de COVID. Bărbatul în vârstă de 61 de ani nu era vaccinat și nici nu i-a încurajat pe săteni să își facă vaccinul, relatează postul de televiziune Digi 24.

Deși primarul nu avea alte boli, medicii nu l-au putut salva.

„Primăria asta n-a vrut să se vaccineze! Ori n-au crezut… Nu știu care a fost soarta, că la ei nu. Nu s-a vaccinat primarul, nici ceilalți”, a relatat un localnic pentru postul de televiziune.

„El, ca primar, trebuia să încurajeze toată comuna să facă vaccin! A zis că nu, că nu e bun”, a povestit și o localnică despre primarul care conducea comuna încă din anul 2008.

Ajuns la spital primarul și-a dat seama gravitatea bolii.

„Deși dumnealui era mai, să zic așa, reticent asupra vaccinării, cred că dacă trecea prin boală, sigur se vaccina și dumnealui. Ne mai duceam și-i mai duceam, din când în când, medicamentația de care avea nevoie și chiar ne spunea: „Fraților, nu este de glumit cu acest virus! Credeți-mă! Nu o luați în joacă, pentru că este un lucru care ne omoară pe toți!””, a spus Valerian Preoteasa, viceprimarul din Stănești.