Liviu Dragnea iese de la pușcărie: Va fi eliberat condiționat

Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, va ieși de la închisoare, după ce Tribunalul Giurgiu i-a admis cererea de eliberare condiționată.

Dragnea a petrecut aproape 2 ani și 2 luni de zile după gratii, din pedeapsa de 3 ani și 6 luni de detenție pe care a primit-o în urma condamnării primite într-un dosar de corupție.

Dragnea a cerut instanței să îi aprobe eliberarea înainte de termen, spunând că și-a dus pedeapsa ”cu decență și demnitate”.

”Am ieșit la muncă în fiecare zi care mi s-a permis. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis, n-am lipsit nicio zi. Am primit recompense în fiecare lună în care am fost la muncă, inclusiv în ultima lună, luna iunie”, a declarat Dragnea în fața judecătorului.

Decizia Tribunalului Giurgiu vine la doar câteva luni după ce Judecătoria Sectorului 5 îi respinsese o cerere similară de eliberare condiționată lui Liviu Dragnea, motivându-și decizia prin faptul că fostul președinte al Camerei Deputaților ”nu a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

El urmează să fie eliberat azi din Penitenciarul Rahova.