Klaus Iohannis: ”Nu există variantă de rezervă la vaccinare, asta este vestea tristă”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a reitarat îndemnul la vaccinare adresat populației, spunând că va mai dura multă vreme până se va renunța la restricții.

”Dragii mei, nu există variantă de rezervă, asta este vestea tristă. Veste bună este că dispunem de suficiente doze de vaccin, ne vaccinăm, ieșim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, atunci pandemia se va tot continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni de această boală și nu cred că cineva își dorește așa ceva”, a declarat Iohannis din curtea Palatului Cotroceni.

În ce privește ridicarea restricțiilor, pas condiționat de premierul Florin Cîțu de atingerea unui anumit număr de români vaccinați, Iohannis a spus următoarele:

”Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine. Dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese, din păcate încă prea mulți mor de această boală, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus.”

”În măsura în care se reduce pandemia și se reduc numărul de infectări, la o analiză serioasă se va renunța la prelungirea stării de alertă. Îmi doresc să ajungem cât mai repede în această etapă”, a mai spus Iohannis.