Cât costă un steag al României – de la drapelul României regale, la steagul comunist și cel modern

Un steag al țării se poate dovedi util atât pentru a-ți exprima patriotismul, bucuria (când sportivii noștri reușesc o mare performanță, de exemplu), dar și indignarea (când mergem la un protest, de pildă).

În funcție de dimensiune, steagul României costă de la 10-15 lei la peste 100 de lei. Recomandarea noastră este să vă luați fie un tricolor de 120×90 (mediu ca dimensiuni și foarte ușor de fluturat) sau cel mult de 180×120. Primul costă în jur de 15-20 de lei, iar al doilea – cam 30-40 lei.

Există însă chiar variante simbolice, discrete, de a avea culorile țării mereu aproape. Vorbim, in acest caz, de insigne tricolore pe care le puteți purta la toate evenimentele despre care am vorbit mai sus, plus multe altele.

Desigur, drapelul țării noastre nu a fost mereu steagul tricolor de acum.

România regală avea un drapel reușit, plin de simboluri interesante. Drapelul avea în centru stema regală mare, iar în colțuri cifrul regal. Replici noi ale acestui steag istoric costă de la zeci la sute de lei. De exemplu, noi am găsit un astfel de drapel regal, 140×90 cm, din mătase și cu franjuri, la circa 140 de lei.

Deși nu știm cât de legal este, există la vânzare și steaguri ale Partidului Comunist Român. Un drapel de 90×135 cm, cu secera și ciocanul în mijloc, costă în jur de 50 de lei. Și steagul fostei Republici Socialiste România este la același preț. Steagul punea în centru steaua socialistă de culoare roșie, soarele, munții, pădurile, spicele de grâu și sondele de petrol din țara noastră.

Varietatea aceasta de steaguri nu sunt însă singura categorie specială de anunțuri de pe siteurile românești de profil. Există, de exemplu, sute de anunțuri cu icoane de vânzare, multe dintre ele fiind chiar icoane vechi.

Alte persoane vând chiar afaceri la cheie. Astfel, fie că vorbim de cabine foto complet echipate, rulote alimentare sau spălătorii la cheie, aceste afaceri pot fi preluate și (re)puse pe picioare în orice moment.

O altă categorie specială de anunțuri este cea cu obiecte de anticariat, o rubrică de care, spunem noi, nu ai cum să te plictisești niciodată.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.