Tânăr recalcitrant încătușat de 4 jandarmi deoarece purta masca doar pe gură, nu și pe nas | VIDEO

metrou mască jandarmi
Foto: Captură Digi24

Un tânăr care purta masca doar pe gură, nu și pe nas, în stația de metrou Piața Unirii 2 din București, a fost imobilizat de 4 jandarmi, dus la Poliție și amendat.

Incidentul a fost filmat de mai mulți trecători.

Aktug Nebahat, purtătoarea de cuvânt a Brigăzii Speciale din cadrul Jandarmeriei Române, a declarat la postul de televiziune Digi24 că tânărul a devenit recalcitrant cu forțele de ordine în momentul în care i s-a atras atenția să poarte masca și pe nas.

„În jurul orelor 10.50, patrula mixtă de ordine publică care executa serviciul în zona stației de metrou Piața Unirii 2 a interceptat o persoană de sex masculin care purta masca în mod necorespunzător. La solicitarea patrulei mixte de a purta în mod corect masca de protecție, persoana în cauză a devenit recalcitrantă și a fugit pe scările care duc spre metrou, urcând în trenul care ducea în direcția Tineretului”, a explicat Nebahat.

„Inițial a fost un avertisment, un sfat pe care l-au dat colegii mei. După, persoana în cauză a devenit foarte recalcitrantă. S-a procedat la urmărirea celui în cauză, iar în momentul imobilizării acesta a opus rezistență, devenind recalcitrant cu forțele de ordine. Astfel încât s-a procedat la încătușarea persoanei și conducerea acesteia la sediul Poliției Metrou în vederea în vedea identificării și dispunerii măsurilor legale”, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

În imaginile filmate se vede că și unul dintre jandarmii care au participat la intervenție purta masca doar pe gură.

Întrebată despre acest lucru, purtătoarea de cuvânt a declarat că jandarmul respectiv „și-a ajustat-o după”: „Sunt filmări care dovedesc acest lucru”.

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă, în conformitate cu prevederile articolului 65, litera h, din Legea 55 / 2020 (adică pentru „nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor”).

Amenda prevăzută de lege este cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.