TOP 21 cele mai sigure destinații în pandemie. Un oraș din România e pe listă

sibiu
Sibiu. Foto: ionasnicolae / pixabay.com

Multe țări europene își redeschid granițele, hotelurile, iar unele companii aeriene își reiau zborurile pe anumite rute.

Siteul European Best Destinations, dezvoltat în parteneriat cu autoritățile europene, a selectat câteva dintre destinațiile din Europa cele mai puțin afectate de pandemia de coronavirus. Printre acestea se numără și orașul Sibiu.

Dincolo de numărul mic de cazuri, aceste destinații au implementat protocoale specifice în privința măsurilor de igienă din unitățile de cazare, restaurante, magazine (ca de exemplu schimbarea filtrelor aparatelor de aer condiționat după fiecare turist, oferirea de măști de protecție, aplicarea măsurilor de distanțare socială). De asemenea, destinațiile propuse se află aproape de spitale.

European Best Destinations a ales Sibiul din mai multe motive. În primul rând, destinația se află în România unde, potrivit sursei citate, sunt de 15 ori mai puține cazuri de COVID-19 decât în țările europene cele mai afectate.

„Sibiu este o destinație perfectă pentru toate tipurile de călători: pentru împătimiții de Instagram, pentru pasionații de istorie și pentru iubitorii de natură. În Sibiu au apărut numeroase spații verzi, parcuri, dar și spații pentru petrecerea timpului în aer liber. Sibiu este deja celebru și este privit drept una dintre destinațiile europene cu cea mai bună calitate a vieții”, spun cei de la European Best Destinations.

Sibiu mai este recomandat și deoarece spitalele din oraș nu au fost niciodată aglomerate în timpul actualei crize de sănătate și, prin urmare, ar putea primi turiști în caz de nevoie.

Iată lista completă a destinațiilor sigure propuse de European Best Destinations:

1. Tbilisi, Georgia

2. Corfu, Grecia

3. Cavtat, Croația

4. Insulele Madeira, Portugalia

5. Insulele Azore, Portugalia

6. Preveza, Grecia

7. Alentejo, Portugalia

8. Batumi, Georgia

9. Zagreb, Croația

10. Algarve, Portugalia

11. Sibiu, România

12. Kotor, Muntenegru

13. Rijeka, Croația

14. Varșovia, Polonia

15. Viena, Austria

16. Bohinj, Slovenia

17. Malta

18. Gdansk, Polonia

19. Vilnius, Lituania

20. Riga, Letonia

21. Taigaua sălbatică din Finlanda

Foto: ionasnicolae / pixabay.com

Cele mai frumoase insule din Grecia