Sicilia le plătește jumătate din biletul de avion și o treime din cazare turiștilor care vin în toamnă

FOTO: kirkandmimi/Pixabay.com
FOTO: kirkandmimi/Pixabay.com

Autoritățile din Sicilia s-au gândit la un plan prin care să atragă din nou turiști după criza provocată de pandemia de coronavirus. O măsură ar fi ca bugetul Siciliei să suporte jumătate din costurile biletelor de avion ale turiștilor, dar și o treime din cheltuielile hoteliere.

Turiștii ar urma beneficieze și de bilete gratuite la muzee sau situri arheologice, potrivit Evening Standard.

Hotelurile și celelalte servicii turistice s-au închis în Sicilia, la fel ca în toată Italia, începând cu 10 martie. De atunci, autoritățile locale estimează că au pierdut până la 1 miliard de euro. Schema pe care o propun acum pentru a atrage turiști ar avea nevoie de o finanțare de aproximativ 50 de milioane de euro, iar autoritățile italiene cred că ar fi o investiție bună.

Voucherele urmează să fie disponibile pe site-ul Visit Sicily după ce țara își va redeschide granițele. Cel mai probabil, acest lucru s-ar putea întâmpla în toamnă, dacă se stinge epidemia de coronavirus. Însă, această dată nu a fost încă stabilită. 13% din PIB-ul Italiei vine din turism.

Guvernul condus de Giuseppe Conte a prezentat săptămâna trecută un plan de ieșire din carantină și de relansare a economiei. Începând cu data de 4 mai, o serie de restricții vor fi ridicate. Italienii vor putea face din nou mișcare și sport în aer liber în zona în care locuiesc.

Următoarele etape vor demara pe 18 mai și 1 iunie. Școlile vor rămâne închise și se vor redeschide abia din septembrie, după vacanța de vară. De asemenea, restaurantele și barurile se vor deschide abia din iunie. Încă nu e clar dacă vor fi permise din nou slujbele cu public în biserici.

FOTO: kirkandmimi/Pixabay.com