Cele mai utile lucruri pe care poți să le folosești în lupta contra coronavirus

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Pandemia de coronavirus a pus în alertă întreaga lume, însă din fericire avem o mulțime de „unelte” pe care le putem folosi pentru a ne proteja mai bine pe noi, dar și pe cei din jurul nostru.

Cei mai mulți specialiști ne-au avertizat că până la apariția unui vaccin și la imunizarea populației va trebui să ne obișnuim să trăim cu acest virus, așa că trebuie să ne folosim toate atuurile în fața inamicului invizibil.

Au început să apară tot felul de lucruri care se comercializează și care ne pot fi de folos, însă trebuie să facem o selecție atentă.

Dacă prețurile au fost destul de mari la început pentru anumiți dezinfectant sau măști ori alte obiecte necesare pentru protecție, acum producția acestora a început să fie în număr tot mai mare, iar prețurile tind să revină la normal pentru ca oricine să își poată permite achiziția.

Măștile chirurgicale

Primele despre care a vorbit întreaga lume au fost măștile chirurgicale. Ele tind să ne protejeze pe noi dar și pe ceilalți în cazul în care suntem purtători ai virusului. Prețul măștilor chirurgicale a explodat la începutul pandemiei în întreaga lume, însă acum producția a fost intensificată și costurile încep să devină tot mai mici.

Termometre

Termometrele pot fi termometre digitale ori termometre clasice cu mercur –  ele au devenit foarte necesare pentru că unul din primele semne ale unei infecții cu coronavirus constă în creșterea temperaturii.

Astfel că orice companie, instituție sau loc public ar putea fi dotat în viitorul apropiat cu un termometru pentru verificarea tuturor persoanelor care tranzitează un spațiu închis. În acest fel se poate limita foarte mult răspândirea virusului.

Există o mulțime de modele de termometre digitale cu prețuri rezonabile iar spre deosebire de măști, termometrele vor putea fi folosite și după încheierea acestei pandemii, fiind bunuri foarte utile.

Lămpile cu ultraviolete

Mai puțin cunoscute și folosite dar foarte utile sunt și aceste lămpi UV bactericide care pot ajuta în lupta împotriva coronavirus. Puțină lume știe, dar prețul unor asemenea lămpi nu este unul mare deloc, ele sunt de diferite dimensiuni și pot fi utilizate pentru sterilizarea unor spații sau obiecte.

Unele lămpi UVC au o eficiență de distrugere a microorganismelor de 99.9%. Ele elimină în mod eficient toate microorganismele dăunătoare sănătății: bacterii, virusuri, mucegaiul sau particulele de praf.

Ele pot fi utilizate în unități sanitare, laboratoare, în industria farmaceutică, în birouri, săli de așteptare sau chiar și acasă.

Substanțe dezinfectante

Principala metodă de protecție împotriva virusului rămâne utilizarea săpunului cât mai des, astfel încât mâinile să fie cel mai bine dezinfectate. Pentru suprafețe sunt desigur recomandați dezinfectanții de orice tip, dar mai ales cei pe bază de alcool sau clor. Gelurile antibacteriene de mâini rămân însă doar o soluție pentru momentele în care accesul la apă și săpun nu este posibil.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.