Australian Open. Simona Halep s-a calificat în sferturi și e pe locul 2 WTA

FOTO: Captură video Youtube/Australian Open TV
FOTO: Captură video Youtube/Australian Open TV

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Australian Open, după ce a învins-o pe belgianca Elise Mertens (locul 17 WTA). După această victorie, Simona Halep a urcat și în topul WTA, pe 2.

În sferturile de finală, Simona Halep urmează să o întâlnească pe Anett Kontaveit, din Estonia, locul 31 WTA. Cele două s-au mai întâlnit până acum de două și în ambele meciuri a câștigat Halep.

Sportiva noastră a învins-o pe Mertens în două seturi, cu 6-4, 6-4, iar partida a durat o oră și 38 de minute. Meciul nu a fost foarte ușor pentru Halep. Primul set a fost foarte strâns, iar în al doilea părea că Halep va încheia repede meciul. Însă, la 3-0, un mic de semn de slăbiciune a trezit-o pe Elise Mertens, care a revenit în joc. Din fericire, Simona Halep a reușit să-și revină din puncte de vedere mental și fizic și a învins-o pe Mertens.

„Sunt fericită că sunt în sferturi. Am jucat împotriva ei la Doha anul trecut, știam că va trebui să fiu concentrată și motivată.

Am fost puțin nervoasă, dar am fost suficient de puternică pentru a câștiga meciul. Câteodată o iau razna pe teren, dar știam că trebuie să merg înainte și să nu mă gândesc la scor”, a declarat Halep la interviul acordat pe teren.

Anul trecut, Simona Halep a fost eliminată în optimi la turneul de la Melbourne de americanca Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4.

Halep a fost finalistă la Melbourne în 2018, când a pierdut în ultimul act în faţa danezei Caroline Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.