Ce spune Ion Iliescu despre lovirea lui Gelu Voican Voiculescu

ion iliescu
Ion Iliescu la Televiziunea Română în timpul Revoluției din 1989. Foto: Andrei Stroe via Wikimedia Commons

Fostul președinte al României Ion Iliescu, judecat pentru crime împotriva umanității în Dosarul Revoluției, a condamnat pe blogul personal agresiunea la care a fost supus fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, și el judecat în același dosar.

Ion Iliescu atrage atenția că unul dintre sloganurile Revoluției a fost chiar ”Fără violență!”.

”Este de condamnat climatul de confruntare și de violență pe care l-au cultivat și îl cultivă o serie de organizații de revoluționari sau de organizații neguvernamentale, care vor să impună versiunea lor despre Revoluție, și să rescrie istoria. Reamintesc că unul dintre sloganurile Revoluției a fost ”Fără violență!”. Libertatea a fost cucerită cu un preț greu și nu putem permite ca, în numele ei, să fie interzis dreptul la opinie al celor care nu au aceleași opinii cu aceia care-și impun, prin forță, punctul lor de vedere”, a scris Ion Iliescu pe blogul său.

”Cele petrecute astăzi, în Piața Universității, arată că nici după trei decenii reconcilierea nu este posibilă. Oamenii de bună credință au obligația morală, indiferent de ceea ce cred despre evenimentele din urmă cu treizeci de ani, să condamne violența”, a mai comentat el.

Venit la Troița din Piața Universității pentru a depune flori în memoria victimelor Revoluției, Gelu Voican Voiculescu a fost lovit în cap cu o cârjă de un bărbat în vârstă de aproape 70 de ani. Oamenii l-au huiduit pe fostul vicepremier și i-au strigat ”Criminalule!”.

Cu capul spart plin de sânge, Gelu Voican Voiculescu a fost scos din mulțimea furioasă de jandarmi.

Între timp, bărbatul care l-a agresat a fost identificat și audiat de polițiști. Gelu Voican Voiculescu a depus plângere penală împotriva acestuia, potrivit mediafax.ro.