800 de localnici din Țăndărei sunt păziți cu armata. Orașul e cunoscut pentru interlopii care duc copii la cerșit în Marea Britanie

FOTO: Andrei Stroe/Wikipedia Commons
FOTO: Andrei Stroe/Wikipedia Commons

Prefectul județului Ialomița a cerut ca orașul Țăndărei să intre în carantină, după ce mai mulți locuitori nu au respectat restricțiile din ordonanțele militare. Prefectul Tonița Manea spune că din 45 de persoane confirmate în tot județul, aproximativ 30 sunt din Țăndărei. Începând de vineri, cei care trebuie să stea în izolare sunt păziți de armată, iar numărul forțelor de ordine s-a dublat, potrivit Hotnews.ro.

Potrivit G4Media.ro, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat solicitarea venită de la Direcția de Sănătate Publică ca orașul Țăndărei să intre în carantină. Propunerea a fost transmisă Departamentului pentru Situații de Urgență.

Într-un singur cartier al orașului, numit Strachina, au fost înregistrate patru decese și s-a constatat că localnicii nu au respectat măsurile impuse de autorități, ieșind în oraș fără nicio opreliște. Potrivit Rador, peste 800 de romi din Țăndărei s-au întors în ultima lună din străinătate și au transmis noul coronavirus în comunitate.

Publicația locală Independentonline.ro spune că localnicii din Țăndărei s-au întors din țări ca Marea Britanie, Spania sau Germania și sunt păziți de armată pentru a nu ieși din case.

Orașul Țăndărei a ajuns cunoscut în toată Europa după ce presa a relatat o anchetă la care au participat sute de polițiști. Pe 8 aprilie 2010, aproximativ 300 de polițiști români și britanici au luat cu asalt 34 de case din Țăndărei și au descoperit acasă la suspecți teancuri de bani, lingouri de aur, certificate de naștere și arme ascunse în podea. Au fost arestate zeci de persoane în România și Marea Britanie. Acestea au fost acuzate că făceau parte dintr-o grupare care duceau la cerșit copii în Marea Britanie. După mulți ani de procese, justiția din România i-a achitat pe toți, în februarie 2019.

FOTO: Andrei Stroe/Wikipedia Commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.