8 miniștri noi în Guvern! Viorica Dăncilă, după remaniere: ”Întotdeauna este loc de mai bine”

viorica dăncilă
Viorica Dăncilă. Foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat numele celor opt miniștri care i se vor alătura în viitor în conducerea țării, după marea remaniere guvernamentală de azi.

”La Transporturi – Lia Olguța Vasilescu. Are capacitatea de a duce la bun sfârșit programe majore pentru România. Sperăm ca succesul pe care l-a avut la Ministerul Muncii să fie repetat”, a spus Dăncilă.

Iată care sunt și celelalte șapte propuneri pentru înlocuirea miniștrilor remaniați, în cuvintele Vioricăi Dăncilă:

  • Ministerul Muncii și Justiției Sociale a rămas vacant. Am propus pentru acest minister pe Marius Budăi. Acesta este șeful comisiei pentru buget, finanțe și bănci. A fost director executiv la Casa de Pensii Botoșani.
  • La Ministerul Economiei – Nicolae Bădălău. Este nevoie de o persoană cu autoritate.
  • Ministerul Comunicațiilor – Alexandru Petrescu este fost ministru. Cred că experiența pe care o are îl ajută să dea un răspuns pozitiv provocările.
  • Daniel Breaz, la Ministerul Culturii. Cred că avem nevoie de rigurizotatea matematică a domnului profesor.
  • Experiența îl recomandă pe domnul Bogdan Matei la Sport.
  • Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.
  • Ministerul Apărării Naționale va fi preluat de Gabriel Leș, care a mai avut funcția.

”Sper ca noii minștrii să aducă plus valoare”, a mai spus premierul.

”Am venit cu aceste propuneri tocmai pentru că avem nevoie de experiența unor persoane care au fost miniștri. Așa cum am spus, preluăm președinția Consiliului Uniunii Europene și faptul că au fost miniștri le dă o șansă în plus să performeze”, a motivat Dăncilă decizia PSD de a ”recicla” mai mulți miniștri precum Ilan Laufer, Gabriel Leș și Alexandru Petrescu, care au fost și în alte cabinete PSD.

Gabriela Firea a pierdut toate funcțiile din PSD

”Erau chemați consilieri la sediul PSD și erau îndrumați să facă declarații împotriva mea. S-a obținut majoritatea la vot pentru dizolvarea conducerii PSD Ilfov. Mi se pare o măsură nedreaptă. Este tot o răzbunare. Liviu Dragnea a vrut să scape de mine din Comitetul Executiv”, a spus Gabriela Firea.

”Nu mă agăț de scaun. Nu mă leg cu lanțurile de funcții. Eu nu am cerut funcții când am intrat în PSD. Cred că am reprezentat cu cinste partidul. Sunt onorată să fiu simplu membru. Sub nicio formă nu îmi dau demisia”, a mai declart primarul general al Capitalei.

”Paul Stănescu a rămas nedrept fără funcții. Îmi pare rău că am pierdut atâtea ore. Puteam să votăm direct ce trebuia să votăm”, a mai spus Firea.