8 joburi care îți aduc bacșișuri mari

Foto: mirceaianc / pixabay.com

Dacă ești destul de nemulțumit de nivelul salariilor din România – salariul minim pe economie fiind de 1.263 de lei net, iar cel mediu de aproximativ 3.000 de lei în mână – atunci te poți orienta spre o profesie unde veniturile salariale să îți fie rotunjite de bacșișuri.

În continuare, îți prezentăm 8 profesii care îți permit să obții bacșișuri consistente.

1. Meseria de frizer poate fi una foarte bănoasă, dacă ești un frizer / stilist bun și căutat de clienți. Dacă știi cum să îți creezi o rețea de clienți care te apreciază, aceștia te vor recomanda la rândul lor altor prieteni și nu vei duce lipsă de lucru. Mai mult, dacă devii suficient de cunoscut poate chiar vei reuși să îți deschizi propriul salon de frizerie.

2. Ca barman ai ocazia de a interacționa cu foarte mulți oameni, iar dacă ai o personalitate plăcută, poți face bani serioși din bacșișuri. Pentru acest lucru, nu uita că din repertoriul tău nu trebuie să lipsească zâmbetele și glumele. Nimeni nu vrea să meargă la distracție într-un club și să savureze un cocktail servit de o persoană morocănoasă.

3. Curier care livrează pizza / mâncare acasă. Deoarece omul modern nu prea mai are timp să gătească, fiind mai mereu prins între job, copii, trafic și alte responsabilități, în marile orașe există tot mai multe restaurante care livrează mâncare acasă (atât de tip fast food, cât și specialități românești sau din diferite alte țări). Drept urmare, există o mulțime de joburi pentru cei care vor să livreze mâncare acasă, fie cu mașina sau cu scuterul, fie mai nou cu bicicleta. De regulă, cei care livrează mâncare la domiciliu primesc un bacșiș de câțiva lei la livrare, sau chiar și de 10% din valoarea comenzii dacă dau peste un client mai generos.

4. Chelnerii au și ei una dintre meseriile unde se oferă cele mai multe bacșișuri. Se spune că dacă ai fost mulțumit de servicii e frumos să lași un bacșiș de 10-15% din valoarea comenzii. De regulă, banii respectivi nu intră toți în buzunarul chelnerului care te-a servit, ci vor fi adunați cu restul bacșișurilor primite de ceilalți chelneri și împărțiți la finalul turei între toți chelnerii și bucătarii localului.

Bineînțeles, regula de 10-15% din valoarea comenzii nu este bătută în cuie. Există și cazuri când unii chelneri norocoși au primit bacșișuri uriașe, chiar în România. De exemplu, George, un ospătar dintr-un local din Mamaia, a povestit pentru Știrile ProTV că cel mai mare bacșiș pe care la primit vreodată a fost de 800 de euro, pentru o consumație de 200 de euro.

5. Cine nu apreciază un masaj de relaxare bun? Dacă știi să faci masaj și vrei să lucrezi într-un centru de spa și wellness, atunci ai toate șansele să primești niște bacșișuri consistente la finalul masajului. Foarte apreciate sunt masajele orientale (de tip balinez sau thailandez, de pildă), pe care le poți învăța dacă urmezi niște cursuri.

6. Meseria de bellboy („bagajist” în limba română) într-un hotel de lux se poate dovedi și ea foarte bănoasă când vine vorba de bacșișuri. Nu de alta, dar într-un hotel mare poți avea într-o singură zi zeci de turiști pe care îi ajuți să își ducă bagajele în cameră, iar fiecare îți va da un bacșiș.

7. Dacă bacșișurile lăsate șoferilor de taxi sunt adesea destul de mici, de 1-2-3 lei, șoferii de limuzină pot da ușor lovitura într-o seară, clienții acestora fiind de regulă persoane înstărite.

8. Profesia de ghid turistic aduce și ea bacșișuri destul de bune. Chiar dacă un ghid turistic este plătit pentru serviciile sale de agenția pentru care lucrează (are salariu), există această regulă nescrisă ca la finalul unei excursii, dacă turiștii au fost mulțumiți, să facă o chetă pentru a-i oferi ghidului un bacșiș.

Foto: mirceaianc / pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version