8 detalii care ne enervează în hoteluri

Editorii siteului oyster.com călătoresc enorm prin lume şi au scris recenzii despre mii de hoteluri de pe glob. Acum, la început de 2015, ei au întocmit un interesant top al celor mai enervante detalii pe care le-au tot observat în timpul petrecut în hoteluri. 

1. Paturile matrimoniale care sunt, de fapt, două paturi puse unul lângă altul.

2. Balsamul de păr lipseşte cu desăvârşire.

Hotelurile oferă deseori un întreg kit pentru lustruirea pantofilor sau mai multe tipuri de săpun, dar puţine sunt acelea care pun la dispoziţia clienţilor şi banalul balsam de păr.

3. Slaba iluminare a băilor din camere.

E un adevărat chin să te machezi (sau să de bărbiereşti, după caz) atunci când lumina din baie este slabă, iar tu vezi în oglindă tot felul de umbre. Într-un mod ciudat, băile sunt cele mai prost iluminate încăperi din hoteluri, întrecute uneori doar de holuri.

4. Prize puţine şi greu de găsit.

Ţi s-a întâmplat deseori să fii nevoit să scoţi televizorul din priză pentru a-ţi pune telefonul la încărcat? Unele hoteluri pun extrem de puţine prize la dispoziţia clienţilor. Din păcate, nu e o excepţie, ci o regulă. Aşa că nu ar strica să pui în bagaj o „triplă” 🙂

5. Internet cu taxă la regim all-inclusive

Se presupune că, atunci când ai ales şi ai plătit pentru un sejur all-inclusive, ai parte de totul gratuit. Însă, nu sunt deloc puţin hotelurile care nu includ în această socoteală şi internetul. Uneori, doar pentru a verifica câteva emailuri pe zi, ajungi să plăteşti până la 10% din costul sejurului.

6. Taxa pentru folosirea seifurilor din camere

Este probabil cea mai enervantă taxe din câte există şi ai mari şanse să fii nevoit să o plăteşti atunci când mergi în Grecia, de exemplu. Mai ales atunci când hotelul nu îşi asumă responsabilitatea pentru obiectele din afara cutiei de valori (seifului).

7. Lipsa ceasurilor din cameră

Rar se întâmplă să găseşti un ceas în camera de hotel. Dacă nu ai telefonul la îndemână, doar televizorul îţi poate sări în ajutor.

8. Suita care este, de fapt, o singură cameră

Atunci când alegi să te cazezi într-o cameră de tip suite, plăteşti ceva mai mult, însă ai parte de o cameră de dormit şi una de zi, separate. Aşa ar trebui, cel puţin. Însă, există şi hoteluri care au „fentat” această regulă şi au pus mobilierul de noapte şi cel de zi în aceeaşi cameră.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.