7 sfaturi pentru amenajarea unui birou de lucru chiar la tine acasă

Pentru amenajarea unui birou chiar la tine acasă trebuie să iei în considerare câteva aspecte importante. Dacă lucrezi frecvent de acasă, atunci biroul trebuie să fie cât mai practic. Dacă în schimb nu îl folosești atât de mult ci e mai degrabă piesă de mobilier, poți să te orientezi mai mult spre aspectul său decât spre partea practică.

Venim și noi cu câteva idei, sfaturi și aspecte de luat în seamă pentru atunci când te apuci de amenajarea unui birou în propria locuință.

1 Fii cât mai bine organizat

Pentru ca biroul să fie un mediu plăcut de lucru, trebuie sa-l păstrezi mereu ordonat și dotat cu toate accesoriile de care ai nevoie.  După ce vei instala biroul propriu-zis, trebuie neapărat să faci câteva cumpărături pentru a achiziționa diferite seturi pentru birou care cuprind tot ce ai nevoie în materie de papetărie, la dotarea spațiului de lucru.

2 Spațiile de depozitare

Ai grijă ca biroul să aibă suficiente spații de depozitare. Cu siguranță vei avea o mulțime de hârtii, dosare, acte de păstrat la îndemână. Poți adăuga astfel de spații de depozitare, în plus, pe lângă birou.

Astfel, atunci când organizezi biroul trebuie să ai în vedere posibila achiziționare și a altor piese de mobilier, nu doar a biroului în sine.

3 Rafturi de perete

Pentru a exploata chiar și mai bine spațiul mic dintr-o locuință, poți apela la rafturile de perete. Ele pot fi amplasate deasupra biroului sau pe cel mai apropiat perete si pot depozita cărți, dosare, arhive.

4 Integrarea biroului în mobilier

O idee foarte modernă în ziua de azi e integrarea biroului în mobilierul deja existent. Salvezi foarte mult spațiu în acest mod. De exemplu, dacă vorbim de camera unui copil sau a unui adolescent, biroul sau masa de lucru se pot integra cu ușurință între niște rafturi sau chiar sub un pat supra-etajat.

5 Biroul aproape de dormitor

Desigur, în funcție și de personalitatea și dorințele fiecăruia, se poate amplasa biroul cât mai aproape de dormitor sau chiar de pat. În acest caz, salvați și mult spațiu, dar puteți să folosiți biroul și pe post de noptieră pe care să puneți lucruri.

6 Lumina biroului

Poate cel mai important aspect este luminozitatea naturală de care beneficiază un spațiu de lucru. Lumina naturală nu e numai plăcută, dar e bună și pentru organism. Biroul se așază cel mai bine lângă fereastră.

7 Spațiu suficient

Cu toate că vorbim de un birou amenajat într-un apartament sau un spațiu mai restrâns, calculați în așa fel planul proiectului încât să aveți loc suficient pentru a vă mișca în voie atunci când stați pe scaun, la birou, fără să vă loviți de alte piese de mobilier.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.