7 români au murit în străinătate, din cauza coronavirusului, de la începutul epidemiei

FOTO: Belova59/Pixabay.com
FOTO: Belova59/Pixabay.com

Șase români din Italia și unul din Franța au murit de infecția cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, anunță Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Hotnews.ro.

Până în prezent, 30 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus.

„În conformitate cu informațiile obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 30 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 23 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda, 1 în Tunisia și 1 Franța.

De asemenea, MAE precizează că, de la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 7 cetățeni români au decedat ca urmare a infecției cu COVID-19: 6 în Italia și 1 în Franța”, transmite MAE.

La ora 13:00, vineri (20 martie), Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în România sunt confirmate 308 cazuri. Din acestea, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unu la Iași).

Tot potrivit datelor din 20 martie, la Terapie Intensivă erau internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se stabili dacă au cotactat virusul COVID-19.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.