Nașterea unui copil poate aduce multă bucurie dar și multă responsabilitate pentru părinți. Venim și noi cu o serie de 7 reguli importante pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când îngrijiți un nou născut.
1 Temperatura din cameră
Temperatura din camera în care stă bebelușul nu trebuie să depășească 21 de grade deoarece e important să dezvoltăm imunitatea copilului, iar un bebeluș sănătos nu trebuie să stea în căldură puternică ci are nevoie de o temperatură constantă în încăpere, ideal între 20 și 21 de grade, cu o umiditate de 50%.
2 Cât de des se schimbă scutecele
Există destule dezbateri despre cât de des ar trebui înlocuite scutecele însă specialiștii ne spun că scutecul copilului ar trebui schimbat după fiecare scaun, cât de repede posibil.
În mod normal, urina poate fi complet sorbită de scutec, deci nu ar trebui schimbat decât dacă dimensiunea și greutatea lui împiedică mișcările normale ale copilului. Cu toate astea, verificați proprietățile absorbante ale scutecului punând mâna pe suprafața interioară a unui scutec plin de urină. Nu ar trebui să îl simțiți umed.
3 Cât de des ar trebui să facă baie un bebeluș
Un nou născut nu e obligatoriu să facă baie în fiecare zi, ci este suficient de două ori pe săptămână, iar temperatura apei trebuie să fie de 37 de grade.
Mai mult, specialiștii recomandă să nu fie folosit săpunul la fiecare baie.
4 Poziția ideală în care trebuie culcat bebelușul
Pentru a preveni înecul, nou născutul se culcă pe o parte sau pe spate și cu capul înclinat într-o parte. Salteaua pătuțului pe care doarme trebuie să fie destul de tare și să nu puneți jucării sau perne în apropiere.
5 Protecțiile laterale ale pătuțului
Există mulți părinți care se tem de curenții de aer și de răceli iar din acest motiv montează cearșafuri groase pe bordurile pătuțul lui. Acest lucru nu e recomandat pentru că prezintă un pericol sporit de sufocare. Aerul trebuie să circule cât mai bine.
6 Bebelușul care doarme în pat cu părinții
Atunci când culcați bebelușul în pat, acesta trebuie învelit cu o plapumă separată iar salteaua trebuie să fie una tare și copilul ferit de pernele moi. Desigur, părinții nu trebuie să fumeze sau o să fie în stare de ebrietate pentru că vor expune micuțul la riscuri inutile.
7 Plimbarea la aer curat a bebelușului
Specialiștii spun că dacă bebelușul cântărește cel puțin 3 kg iar afară nu se înregistrează temperaturi extreme, părinții îl pot scoate la plimbare, la aer curat și acest lucru poate fi făcut la început cu plimbări scurte de 15-20 de minute.