7 produse cosmetice care sunt esențiale în această vară

foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

Vara este un anotimp ceva mai dificil pentru ten și pentru piele, astfel că și atenția noastră trebuie să fie la cote înalte. Din fericire, există o mulțime de soluții pentru a ne proteja împotriva soarelui puternic, a căldurii dogoritoare dar și a umidității ridicate.

Am realizat și noi o listă cu câteva produse cosmetice care sunt esențiale pentru orice femeie în timpul verii. Mai multe produse cosmetice de la Sephora te pot ajuta în acest demers.

Spray de protecție solară

Este bine să ai oricând la îndemână un spray de protecție solară care e ușor de folosit, are efect matifiant, care să se aplice și să se absoarbă rapid. Există spray-uri de protecție solară care pot fi aplicate chiar și peste machiaj fără să lase urme, care să se aplice ușor și să se usuce mat.

Cremă corectoare anti imperfecțiuni

La prima vedere, o astfel de cremă nu pare atât de importantă, însă este eficientă împotriva semnelor post acneice și a radiațiilor UV.  Se folosește înainte de aplicarea fondului de ten.

Spray pentru corp – protecție solară cu SPF 50

Niciodată nu e suficientă protecție solară, așa că alegeți și protecție de corp cu SPF 50 și aplicați suficient pe mâini și picioare de fiecare dată când ieșiți din casă, dar țineți-l la îndemână pentru a aplica și pe parcursul zilei. Un astfel de spray este foarte practic deoarece are pulverizator și în plus lasă și o senzație plăcută pe piele, răcoroasă. Alegeți un spray care să nu lase urme grase și care să aibă un parfum plăcut.

Apa termală

Apa termală poate fi folosită atât pe față, după demachiere, dar și atunci când vă este foarte cald. În plus, apa termală mai poate fi folosită și pe corp, în special pe picioare, ideal după epilare. Nu uitați că apa termală aplicată pe corp nu ține loc de spray cu SPF.

Fond de ten pentru temperaturi ridicate

Există fonduri de ten speciale pentru perioada verii care sunt mai ușor de suportat în condiții de temperaturi extreme și care pot fi aplicate rapid dimineața, iar efectul lor matifiant rezistă în jur de 6 ore.

Mascara pentru machiaj de vară

Pe timpul verii, ideal este un machiaj light care să cuprindă cel mult fond de ten, bronzer,  mascara.

Gel waterproof pentru sprâncene

Pentru definirea sprâncenelor puteți folosi un gel waterproof care să nu contureze prea tare, să aibă aplicare ușoară și rezistență pentru toată durata zilei.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.