7 motive pentru care trebuie să iei aminoacizi când mergi la sală

FOTO: sifusergej/Pixabay.com
FOTO: sifusergej/Pixabay.com

Aminoacizii ne ajută, printre multe altele, să avem mai multă energie și să reducem nivelul de stres. De asemenea, cu un nivel optim de aminoacizi, somnul va fi mult mai bun și vor fi ameliorate efectele negative ale unor boli.

Sunt printre cei mai importanți nutrienți din organism și pe bună dreptate se spune de multe ori că sunt elementele care ajută la formarea vieții.

Aminoacizii ajută la susținerea dezvoltării și vindecării țesutului și a celulelor și îmbunătățesc circulația sanguină și cresc nivelul de energie. Vă ajută să vă mențineți organismul în parametri excelenți de sănătate și vitalitate.

Sunt importanți pentru sănătatea articulațiilor, oaselor și tendoanelor, precum și a pielii. De asemenea, ajută la scăderea intensității febrei musculare după antrenament.

Foarte important de precizat, după un efort mare și prelungit, țesutul muscular are nevoie de aminoacizi pentru a se regenera și pentru a păstra starea anabolică. Mai mult, aminoacizii ajută și la arderea intensă a grăsimilor după antrenament.

Cei care fac sport și vor să ia aminoacizi trebuie să știe, ca în cazul celorlalte suplimente, că administrarea acestora este strâns legată de programul de antrenamente.

Aminoacizii sunt recomandați tuturor celor care urmează un program intens de antrenament fizic. Sunt indispensabili oricărui atlet sau începător în programele de creștere a masei musculare.

Există 8 aminoacizi esențiali, indispensabili, pe care organismul îi ia din alimentație. Corpul nu stochează aminoacizi, iar atunci când există o lipsă a acestor nutrienți, organismul va distruge propriile structuri de proteine din sânge și țesuturile musculare.

De regulă, se recomandă consumul zilnic, imediat după antrenament, dar unele produse sunt recomandate a fi utilizate și înainte de antrenament, precum și în anumite momente specifice ale zilei, cum ar fi seara la culcare.

În cazul glutaminei, de exemplu, o porție pe zi este suficientă, în timp ce alte produse, bazate de exemplu pe combinații de aminoacizii din lactalbumine, inclusiv BCCA, se iau între mese.

FOTO: sifusergej/Pixabay.com