7 motive pentru care e bine să mâncăm banane zilnic

FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com
FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com

Bananele sunt fructe foarte nutritive, sunt gustoase și au conținut scăzut de apă. Nutriționiștii le recomandă și pentru faptul că pot avea efecte benefice asupra organismului.

Iată șapte motive pentru care ar trebui să consumăm banane în fiecare zi:

1. Este singurul fruct care se poate mânca și crud și nu duce la apariția ulcerului. Este des folosit ca hrană dietetică împotriva dereglărilor intestinale, pentru că neutralizează supraaciditatea sucurilor gastrice.

2. Dacă este amestecată cu puțină sare, banana este un remediu foarte bun în cazul celor care au dezinterie.

3. O dietă de banane de aproximativ patru zile poate ameliora efectele artitei și ale gutei.

4. Pentru că au un mare conținut de fier, bananele pot fi folosite în tratarea anemiei.

5. Bananele pot fi mâncate de cei care sunt alergici la anumite mâncăruri și suferă de urticarii, dereglări stomacale sau astm.

6. Bananele sunt benefice și pentru cei care suferă de boli de rinichi. Au conținut scăzut de proteine și sare și conținut ridicat de carbohidrați. În astfel de situații este indicată o dietă de patru zile cu câte opt-nouă banane pe zi.

7. Sucul de banane este benefic în cazul celor care au boli urinare. Are efect de curățarea a intestinelor de toxine și le elimină prin urină. De asemenea, ajută la eliminarea pietrelor la rinichi și are efect benefic pentru cei care suferă de prostată.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.