7 moduri smart ca să foloseşti tehnologia în avantajul tău

Câte nu face pentru tine tehnologia în ziua de azi? E acolo când vrei să lucrezi mai uşor, când vrei să comunici cu cei dragi sau când trebuie să îţi setezi alarmă pentru dimineaţa. Ce poate nu ştii încă e că tehnologia poate să îţi facă viaţa mai uşoară într-o mie de moduri, fără să îţi fure timp preţios.

De la organizare că la carte şi până la educaţie la distanţă, aplicaţiile mobile chiar îţi întind o mână de ajutor în drumul spre o viaţă mai echilibrată:

Organizează-ţi ziua

Tehnologia chiar te poate ajuta să fii mai organizat/a şi mai productiv/a, mai ales telefonul smart. De la aplicaţiile de tip Calendar şi până la cele dedicate notiţelor, ai toate şansele să îţi organizezi mai uşor zilele de lucru sau chiar proiectele personale cu ajutorul aplicaţiilor potrivite.

De asemenea, vei mai găsi în librăriile de aplicaţii şi variante dedicate productivităţii, care oferă tot felul de soluţii ingenioase ce te ajută să te concentrezi sau să lucrezi mai bine.

Ai grijă de alimentaţie

Îţi doreşti să ai mai multă grijă la ce mănânci şi la cum mănânci? Ei bine, cu ajutorul aplicaţiilor mobile dedicate nutriţiei, acest lucru devine o joacă. O mulţime de aplicaţii te ajută să îţi notezi uşor tot ce mănânci într-o zi, dar şi să scanezi coduri de bare pentru a afla valorile nutriţionale ale unor produse. Astfel de apps te ajută să îţi atingi mai uşor obiectivele legate de alimentaţie şi să ştii exact ce conţin produsele pe care le consumi.

Învaţă lucruri noi

Cursurile online sunt la un click distanta şi e păcat să nu profiţi de ele. Platforme de renume în educaţia la distanţă, precum Coursera sau Udemy, oferă cursuri de toate felurile, în domenii diverse. Unele cursuri sunt create chiar de companii mari, precum Google sau IBM ori de universităţi de prestigiu, că Yale, Harvard ori MIT.

Smartphone-ul, laptopul sau chiar tableta te ajută să înveţi lucruri noi, de la programare şi până la psihologie, nutriţie, limbi străine, management de proiect sau scris creativ. Vei găsi atât cursuri 100% gratuite, cât şi variante contra cost.

Plăteşte facturile cât ai clipi

De ce să îţi mai baţi capul cu plata facturilor la ghişeu, când tehnologia potrivită îţi poate lua această grijă de pe cap? Cu ajutorul aplicaţiilor de banking sau al aplicaţiilor dedicate poţi să plăteşti facturile mai rapid şi mai uşor, cu doar câteva clickuri. Lasă tehnologia să îţi sară în ajutor şi să te ajute să economiseşti timp preţios când vine vorba de responsabilitatea plăţilor lunare.

Urmăreşte filme sau documentare

Platformele de streaming îţi permit să urmăreşti filme sau documentare foarte uşor, dar şi să îţi alegi subiectele de interes. Atât filmele, cât şi documentarele reprezintă atât o modalitate de relaxare, cât şi un mod de a descoperi lucruri noi şi de a-ţi lărgi orizonturile. Ca să te bucuri cât mai bine de tot ceea ce îţi pot oferi platformele de streaming, optează pentru televizor potrivit. Un TV Samsung Smart e numai bun pentru a descărca toate aplicaţiile preferate şi a savura conţinut media pe gustul tău. Poţi să optezi pentru un TV Samsung de 80, 108, 125 cm sau chiar mai mare, în funcţie de dimensiunile camerei. În afară de TV Samsung, urmăreşte şi modelele de TV LG, TV OLED Philips sau TV Sony.

Bucură-te de mişcare

Sportul va deveni mai uşor cu aplicaţiile potrivite, fie că îţi place să faci antrenamente funcţionale sau să dansezi, fie că preferi fitnessul sau Yoga. Aplicaţiile dedicate mişcării oferă o mulţime de trucuri utile, programe de antrenamente sau chiar şedinţe de consultanţă cu antrenori specializaţi. Unele apps permit utilizatorului conectarea cu alţi pasionaţi de mişcare şi susţin formarea unor comunităţi în care participanţii se ajută şi se susţin reciproc în atingerea obiectivelor de fitness.

Clasele online de pe YouTube sunt şi ele de folos ca să te bucuri de sport acasă, cu costuri reduse. E o idee bună să ai un televizor cu display generos, ca să poţi urmări uşor demonstraţiile din tutoriale. Un TV Samsung, LG sau Sony reprezintă o super alegere.

Stochează fişierele importante

Nu e niciodată o idee bună să îţi stochezi fişierele importante doar pe laptop sau doar pe telefon? Ce faci dacă acestea se strică? Ei bine, tehnologia avansată îţi permite să stochezi fişierele esenţiale, de la poze şi până la documente, 100% remote. Google Drive, DropBox şi iCloud sunt doar câţiva dintre cei mai cunoscuţi provideri de astfel de servicii. În general, stocarea este gratuită până se atinge o limită de câţiva GB, iar mai apoi este necesar un abonament cu plata lunară sau anuală.

Tehnologia nu înseamnă doar aplicaţii utile la job, emailuri şi scroll pe social media. Ba din contră, există nenumărate aplicaţii utile, de la cele pentru educaţie şi până la cele dedicate sportului, care îţi pot îndulci viaţa de zi cu zi.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.