7 indicii care îți arată că te-ai cazat într-o cameră curată de hotel

Sursa foto: Shutterstock/ Monkey Business Images
Sursa foto: Shutterstock/ Monkey Business Images

O vacanță plăcută ține în primul rând de confort. Iar curățenia locului în care urmează să te cazezi ar trebui să te preocupe înainte de orice altceva. Nimeni nu își dorește să se întoarcă din concediu cu boli de piele, reacții alergice și alte simptome provocate de igiena precară a camerei în care a ales să se relaxeze.

Nu este cel mai plăcut lucru nici pentru oaspete, dar nici pentru gazdă, însă puțină vigilență nu a stricat niciodată.

Cum verifici dacă te-ai cazat într-o cameră curată

  1. Documentează-te înainte să faci rezervarea

În primul rând, citește mai multe detalii înainte să pleci despre locul în care vei sta, este unul dintre sfaturile publicației americane USA Today. Ideal ar fi să faci asta înainte să te decizi să plătești. Pare banal, dar 5 sau 10 minute petrecute pe internet citind despre hotelul sau gazda la care te vei caza te-ar putea scuti de situații extrem de neplăcute. Verifică mai întâi câte stele sau ce notă de evaluare a primit locul din partea foștilor săi oaspeți, folosind site-ul sau aplicația de unde ți-ai rezervat cazarea. Citește comentariile celor care au fost înaintea ta acolo. Dacă există probleme flagrante, atunci sigur ele se vor regăsi în mesaje, iar nota gazdei va fi pe măsura. Nu uita, câteva comentarii pozitive nu îți oferă garanția unui loc ideal. Evită să tragi concluzii despre igienă doar din imagini frumoase. Așa trecem la punctul 2.

  1.  Verifică cu rigurozitate starea camerei în momentul în care o iei în primire

Când intri în cameră, coșurile de gunoi ar trebui să fie golite, curățate, igienizate și sigilate, iar primul lucru pe care trebuie să-l verifici este patul. Salteaua, cearceafurile și pernele sunt cele mai sensibile locuri și deseori motivul principal pentru care clienții pleacă acasă cu iritații sau chiar boli de piele, în cazuri grave. Verifică dacă fețele de pernă au fost schimbate, dacă lenjeria de pat este proaspătă și dacă salteaua are pete. La fel de important este să inspectezi întotdeauna încăperea și patul după insecte nedorite.

Una dintre cele mai simple, ieftine și sigure metode să verifici dacă așternuturile sunt curate este reprezentată de astfel de lampi UV portabile, îndeajuns de mici încât să le ții în permanență în geanta ta de călătorii, fără să te deranjeze, și îndeajuns de utile cât să te salveze din situații neplăcute. Stinge lumina în cameră sau trage draperiile cât să se facă întuneric și folosește lampa cu ultraviolete care poate detecta fără probleme orice urmă, pată sau substanță periculoasă pentru organism, care conține microbi. Tot ce trebuie să faci este să aprinzi lampa și să luminezi așternuturile și salteaua. Dacă ceva nu este în regulă, atunci vei vedea cu ochii tăi și poți să te duci imediat la recepție să ceri o cameră curată.

  1. Fii atent la indiciile pe care ți le poate oferi clădirea

Când ajungi la cazare, uită-te cu atenție la detalii. Spre exemplu, cât de îngrijită este fațada, dacă liftul sau scările interioare sunt măturate, dacă există pete neplăcute pe pereți, bucăți sparte de gresie, parchet umflat, praf pe mobilier sau dacă locul pur și simplu miroase neplăcut. Dacă prima ta impresie e că hotelul sau pensiunea încearcă să ascundă, cum s-ar spune, “mizeria sub preș”, atunci să fii foarte vigilent în clipa în care vei lua camera în primire.

  1. Igiena obiectelor sanitare poate schimba complet jocul

Baia este un alt loc important pentru igiena ta, așa că nu uita să verifici dacă toaleta și chiuveta au fost atent curățate și sterilizate. De asemenea, verifică dacă în cadă mai sunt fire de păr adunate în jurul scurgerii. Și aici, o lampă poate fi extrem de utilă. Publicația de travel escapehere.com îi sfătuiește pe călători să evite în general să-și pună periuța de dinți sau orice alt obiect de igienă personală direct pe chiuvetă.

  1. Nu folosi obiectele puse la dispoziție fără o analiză la lumină

Dar ce zici de pahare? Ele sunt un alt indiciu dacă în cameră a fost făcută sau nu o curățenie minuțioasă. Chiar dacă le vei găsi îmbrăcate într-o folie de plastic, evită să le folosești din prima și verifică-le de pete, amprente sau praf. Folosește-le abia după ce le-ai spălat la rândul tău, cu apă foarte caldă și ești sigur că le-ai igienizat complet.

  1. Detaliile care pot face diferența

Întrerupătoarele și clanțele sunt la rândul lor foarte importante. De ce? Gândește-te că primul lucru pe care îl face orice oaspete când se cazează este să deschidă ușa și să aprindă lumina. Dacă observi că în jurul lor s-a adunat mizerie și nimeni nu s-a gândit să le curețe, ăsta ar trebui să fie un semnal de îngrijorare.

  1. O ultimă sugestie

Telecomanda! Da, și ea intră tot aici. Fie că vorbim despre cea de la televizor sau cea de la aerul condiționat, ar trebui sa vină într-o țipla de plastic și să arate impecabil, ca nouă. Altfel, o telecomandă este unul dintre cele mai puțin igienice obiecte din orice casă. În același timp, poate fi și ultimul lucru la care te uiți atunci când ajungi într-un loc în care totul e nou pentru tine, iar atenția îți este distrasă.

Toți acești pași nu ar trebui să-ți ia mai mult de 15 minute din timpul tău. Gândește-te numai că acest timp scurt în care îți verifici camera de cazare ar putea face diferența între un concediu perfect și o vacanță de coșmar.

Sursa foto: Shutterstock/ Monkey Business Images

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.