7 fast-food-uri dintr-un mare mall din București, închise după controale

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Nu mai puțin de 7 restaurante de tip fast-food din mall-ul Sun Plaza București au fost închise temporar de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, iar altele au fost amendate pentru nereguli grave, relatează postul de televiziune Digi24.

Au fost descoperite 500 de kilograme de alimente fie expirate, fie ținute în condiții necorespunzătoare sau care nu aveau documente de proveniență.

În total, a fost retrasă definitiv de la comercializare și din circuitul consumului uman cantitatea de 490,195 de kilograme de alimente și 28,5 litri de produse alimentare, în valoare de aproximativ 15.500 de lei, pentru următoarele abateri:

– aveau termenele de valabilitate expirate;
– nu era respectată temperatura de păstrare/depozitare stabilită de către producător;
– fusese schimbată starea termică a produselor;
– în spațiile de pregătire a preparatelor culinare condițiile igienice erau necorespunzătoare (paviment depreciat, pereți cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă).
– materiile prime nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare și caracterizare și documentele de proveniență;

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au făcut 13 controale, care s-au finalizat cu 17 sancțiuni în valoare de 170.000 de lei.

6 dintre localurile închise au primit din nou drept de funcționare a doua zi, după ce au fost remediate problemele.