7 dintre cele mai spectaculoase clădiri care sunt construite acum în lume

Omenirea țintește către cer și în arhitectură, unde numeroase clădiri încearcă să se depășească, atât prin înălțime, cât și prin design-ul original.

În acest articol, vă prezentăm câteva exemple de clădiri spectaculoase care sunt în faza de construcție.

Majoritatea sunt în Asia și Orientul Mijlociu, iar proiectele sunt extrem de ambițioase.

1. Turnurile Cobra

Aceste turnuri încolăcite vor fi construite în Kuweit. Construcția ar fi trebuit să înceapă în 2008, însă a fost amânată din cauza crizei financiare. Întrebarea pe care și-o pun mulți este cum vor reuși arhitecții să monteze lifturile pe această structură.

2. Turnul Regatului

2Foto: buildingdb

Va fi mai înalt decât Burj Khaifa, cea mai înaltă clădire din lume. Noul turn din Arabia Saudită va fi prima construcție din lume care va avea o înălțime de peste un kilometru. Va găzdui birouri, apartamente, un hotel și un observator. Va fi gata în 2019.

3. Turnul Shanghai

3

Foto: allwalls

Construcția acestui zgârie-nori a început în 1993 și este pe cale de a fi finalizată. Are 121 de etaje și este în inima financiară a Chinei.

4. Perla Dubaiului

4

Foto: moneta

O clădire luxoasă, care aduce a un bloc obișnuit de apartamente. Complexul este gândit ca un oraș într-un oraș, urmând să aibă patru turnuri, unite de o pasarelă, dar și o sală de concerte cu 1.800 de locuri.

5. World One Tower

5

Foto: vsviti

Are 117 etaje și va fi construit în Mumbai. Va fi una dintre cele mai înalte clădiri rezidențiale din lume, dar și cea mai înaltă structură a orașului. Va avea 300 de apartamente, create de Georgio Armani.

6. Centrul Suzhou Zhongnan

6

Foto: yeniemlak

Acest turn înalt de 730 de metri și care va costa 4,5 miliarde de dolari este în construcție. Va fi gata, cel mai probabil, în 2020, când va deveni cea mai înaltă clădire din China.

7. Lotte World Tower

7

 

Foto: blogspot

Sud-coreenii vor finaliza în acest an cea mai înaltă clădire din Seul. Lotte World Tower va avea o înălțime de 556 de metri și va fi gazdă pentru magazine, birouri, apartamente și o platformă pentru turiști.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

giphy (2)