6.300 de brazi au fost plantați într-o zonă superbă din România

brazi plantați bucium bergenbier
Foto: Plantăm fapte bune în România

Peste două sute de persoane, voluntari, vedete și membri ai echipelor Plantăm fapte bune în România, Ocolul Silvic Abrud RA și Bergenbier au început plantarea a 50.000 de brazi în vestul României, Transilvania, pe 21 aprilie, ca parte a campaniei „Te răcorești și reîmpădurești!”.

Pe lângă Bucium (jud. Alba), a început plantarea mai multor specii de conifere și în alte două zone – Râu de Mori (jud. Hunedoara) și Sohodol (jud. Alba), urmând ca plantarea să fie finalizată în luna mai.

În cadrul evenimentului care a avut loc sâmbătă, 21 aprilie, voluntarii prezenți au plantat 6.300 de puieți de brad alături de vedetele care s-au alăturat campaniei „Te răcorești și reîmpădurești!”: foștii internaționali Gabi Balint și Bogdan Stelea, liderul trupei Bere Gratis, Miță Georgescu, gimnasta Cătălina Ponor și actorul Florin Busuioc.

Organizatorii i-au invitat pe cei interesați să susțină acest demers amplu de reîmpădurire și i-au încurajat să dea nume brazilor care au fost plantați, pe pagina de Facebook a brand-ului Bergenbier. Sute de consumatori s-au înscris ca voluntari în Echipa Națională de Răcorire, pe platforma racorimromania.ro/cubrazi, și au participat sâmbătă, 21 aprilie, la acțiunea de reîmpădurire.

„Te răcorești și reîmpădurești!” este unul dintre cele mai ample proiecte de reîmpădurire cu ajutorul voluntarilor din România, realizat de Bergenbier cu sprijinul asociației EcoAssist, reprezentantul legal al „Plantăm fapte bune în România”.

„Sâmbăta trecută, alături de partenerii de la Bergenbier și Ocolul Silvic Abrud, am început acțiunile de plantare prin care vor fi instalate culturi forestiere de conifere pe mai multe suprafețe din localitățile Bucium și Sohodol (jud. Alba) și Râu de Mori (jud. Hunedoara). Ne bucură implicarea lor și a voluntarilor prezenți pentru că reprezintă o asumare a răspunderii cu privire la necesitatea protejării naturii și la importanța pădurilor în viața noastră”, a declarat Marin Toma, președintele Asociației EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei naționale de împădurire pe bază de voluntariat „Plantăm Fapte Bune în România”.

„Ne-am bucurat să vedem că mulți dintre consumatorii Bergenbier și-au dorit să ne fie alături în noua misiune, aceea de a contribui, chiar și într-o mică măsură, la răcoarea munților care a inspirat crearea berii Bergenbier. Ne dorim ca cei 50.000 de brazi pe care am început să îi plantăm week-end-ul trecut, la Bucium, cu ajutorul lor, să fie un model de responsabilitate față de mediul înconjurător. Vom continua să ne implicăm, pentru următorii trei ani, în toate etapele care au legătură cu menținerea și îngrijirea zonelor reîmpădurite”, a declarat Gabriela Lupaș Țicu, Director de Marketing Bergenbier S.A.

brazi plantați bucium bergenbier
Foto: Plantăm fapte bune în România

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.