6 sfaturi utile pentru îngrijirea interioară a mașinii tale

Îngrijirea interioară a mașinii nu este un proces complicat, ci mai degrabă îți solicită ceva timp, răbdare și plăcere. Desigur, mai ai nevoie și de câteva soluții utilizate de specialiștii în detailing auto, în funcție de bugetul pe care ți-l permiți. 

1.Organizează-ți lucrurile 

Fie că ești mai dezorganizat de fel, sau poate te întorci după o călătorie lungă cu mașina, nu ezita să profiți de orice oportunitate de a pune lucrurile în ordine în torpedou, cotieră, spațiile de depozitare din portierele mașinii, portbagaj etc. 

Așadar, aruncă la gunoi ce ai strâns sau nu îți mai este necesar și lasă mașina mai curată înainte de începe următoarele călătorii. 

2.Folosește un aspirator

Ai două soluții: un aspirator normal, conectat la o priză casnică, sau un aspirator mic, de mașină, care poate funcționa, măcar 15 minute, fără cablu. Cu ambele poți face o treabă la fel de bună în privința aspirării prafului și a mizeriei de pe mochetă, precum și alte locuri mai greu accesibile, cum sunt cele din zona scaunelor.

3.Curăță bordul cu soluții speciale

Bordul și consola centrală a mașinii sunt expuse zilnic prafului, dar și a urmelor de la degete sau, și mai nedorit, diverselor pete care pot apărea la un moment dat, de la neatenție la ghidușiile copiilor.

Folosește o lavetă moale din microfibră împreună cu o soluție auto specială de curățare plastice sau alte materiale din care este finisat bordul mașinii tale. Pe lângă curățare, aceasta poate avea și un efect antistatic, respectiv va lăsa un parfum plăcut la interior. 

Petele pot ieși în totalitate sau le poți atenua cu soluții de detailing recomandate de specialiști. Chiar dacă ăsta este primul tău gând, evită să folosești spirt sau acetonă pentru a nu avea alte surprize.

Nu uita de volan, iar dacă acesta este învelit în piele naturală, ai grijă ca substanța utilizată de curățare și reîmprospătare să fie de o calitate dovedită. Astfel vei evita o deteriorare a acesteia.

Dacă ai probleme estetice sau funcționale pe care nu ai reușit încă să le rezolvi, vezi anunturi caroserie interior

4.Ai grijă de tapițeria scaunelor

În situația neinspirată de a nu avea huse de protecție pentru scaunele mașinii tale, iar tapițeria este fabricată din material textil, este posibil să ai mici sau mari probleme cu mirosul și estetica acesteia. 

Nu trebuie să te alarmezi, însă vei avea un pic de muncă dacă vrei să cureți tapițeria scaunelor acasă și să iasă cât mai bine posibil. Un aspirator cu apă și aburi este esențial și, ulterior, o soluție auto dedicată pentru tapițerie, care se utilizează conform instrucțiunilor. Dacă nu vrei să faci tu asta, o firmă de detailing auto este gata să-ți reînfrumusețeze tapițeria. 

În situația fericită în care ai huse pe scaune, poate este timpul să le speli de mână sau la un program delicat setat la mașina de spălat. 

5.Spală covorașele 

Iarna sau vara, covorașele din față și din spate acumulează enorm de multă murdărie, de la noroi, la pietricele, frunze și alte mizerii provenite de pe talpa încălțămintei. 

Din când în când, cea mai bună soluție pe care o poți lua este să le speli sub un jet de apă, eventual chiar cu șamponul pe care îl folosești pentru caroserie. 

Dacă tot ești la covorașe, sigur și cel din portbagaj va avea nevoie cam de același tratament. În plus, nu ezita să schimbi covorașele care dau semne evidente de uzură, pentru că altfel toată murdăria se va depune pe mochetă. 

6.Șterge geamurile 

Poate vei uita de geamurile de la interior sau, pur și simplu spre final, abandonezi să le mai cureți, dar să știi că o treabă completă de îngrijire interioară include și curățarea acestora. În plus, un geam curățat la exterior poate fi, uneori, insuficient pentru a-ți asigura o vizibilitate excelentă. 

Cu o lavetă dedicată, alta decât cea de bord sau pentru alte elemente de caroserie, curăță-le împreună cu un spray de geamuri, pe care îl ai în casă, sau alte soluții auto existente în comerț. 

Concluzia este simplă: poți avea grijă și tu de interiorul mașinii tale, dacă ești nemulțumit de serviciile prestate de o spălătorie, respectiv vrei să faci treaba asta pe cont propriu.

Sursa foto: Shutterstock