6 obiceiuri care provoacă riduri feței

Ți-ai urmărit vreodată fața când porți o conversație foarte însuflețită și subliniezi fiecare cuvânt cu expresiile feței? Când ridici sprâncenele, pielea de pe frunte se adună ca un „acordeon” și se formează riduri adânci. Dar tensiunea mușchilor feței nu este întotdeauna principala cauză a ridurilor. Alte obiceiuri, nu mai puțin periculoase, contribuie la apariția lor.

Măștile sau cojile rămân pe față prea mult timp

Utilizarea de loțiuni cosmetice puternice, măști și coji au o limită strictă de timp – de obicei nu mai mult de 10 minute. Dar 7 din 10 femei nu respectă acest lucru în practică, ceea ce nu este bun pentru piele. Alegeti produse cosmetice dintr-un astfel de mall online, produse care sunt blânde cu pielea, care o protejează, nu o deteriorează uneori chiar iremediabil.

Nu evita ochelarii de soare cu lentile întunecate

Cum să eviți influența razelor ultraviolete în zilele însorite, care contribuie la formarea ridurilor din jurul ochilor? Ochelarii de soare cu lentile întunecate și mari au un beneficiu: blochează radiațiile ultraviolete și evită arderea pielii din jurul ochilor. Prin urmare, întotdeauna – atât vara, cât și iarna, mai ales când zăpada strălucește prea puternic, trebuie să porți ochelari de soare fără dioptrii.

Nu îți sprijini bărbia în mâna când citești sau te uiți la televizor

Multe femei își susțin bărbia sau obrazul cu palma în timp ce lucrează sau citesc, ceea ce forțează pielea să se întindă. Obiceiurile de acest fel contribuie cu siguranță la apariția ridurilor. În plus, pielea devine mai slabă în conturul maxilarului.

Neglijarea cremei nutritive după demachiere

Adesea, seara se termină doar cu demachierea, motiv pentru care pielea se confruntă în mod constant cu uscăciune și deficiențe nutriționale. O cantitate suficientă de lapte cosmetic sau ser, este ceea ce are nevoie pielea ori de câte ori te demachiezi. Se aplică pe piele și se lasă peste noapte pentru a elimina efectul machiajului.

Postură incorectă în timpul sportului

În timpul activităților sportive (tragerea la ținte, canotaj, ciclism), capul  aplecat are același efect: formarea ridurilor în zona maxilarului și a gâtului. Deci, asigură-te că îți verifici poziția capului în timpul exercițiilor: gâtul și bărbia trebuie să formeze întotdeauna un unghi drept de 90 de grade. În plus, expirația forțată prin gură în timpul activităților de fitness, poate provoca riduri verticale în jurul gurii. Este necesar să respiri numai prin nări și, pentru a reduce sarcina pe plămâni, în timp ce expiri, tensionează abdomenul și diafragma.

Postură incorectă în timpul somnului

Când dormi pe aceeași parte sau, și mai rău, cu fața în pernă, poți forma foarte curând riduri premature în jurul gurii și gâtului. Încercați să schimbi direcția tăbliei în fiecare săptămână, evitând să dormi pe burtă și pe o pernă foarte înaltă. Dacă dorești să îți menții fața fără riduri adânci, cel mai bine este să dormi pe spate.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.