6 motive să folosești un sistem de internet banking

Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/person-using-a-macbook-and-holding-a-credit-card-4968391/ 

Serviciile de internet banking oferă o schimbare binevenită față de oboseala utilizării fizice a carnetului de cecuri și a gestionării registrelor inexacte scrise de mână. A devenit atât de ușor să îți gestionezi finanțele online, încât chiar și cei mai mulți bancheri de hârtie au abandonat nava pentru a îmbrățișa era digitală atunci când vine vorba de gestionarea banilor.

Dacă încă nu ai făcut tranziția sau dorești să afli mai multe despre avantaje internet banking, am realizat o listă cu șase motive pentru care ar trebui să iei în considerare utilizarea internetului pentru a-ți gestiona banii.

1. Confort

Datorită exploziei internetului și serviciilor permanent disponibile, ultimul deceniu sau doi ne-a transformat pe mulți dintre noi în oameni nerăbdători. Dar sincer, cine vrea să aștepte la coadă pentru a-și verifica soldul contului? Serviciile internet banking sunt perfecte pentru cei care doresc acces non-stop la fondurile lor și la alte servicii legate de bancă.

Între telefoanele mobile cu acces la Internet, tablete și computere portabile, îți poți desfășura activitatea bancară oriunde.

2. Ușor de monitorizat

Nu ar trebui să ai probleme cu monitorizarea contului tău online și, dacă există o problemă, un reprezentant bancar este la doar un apel telefonic.

Chiar și cele mai mari și mai respectate bănci fac o greșeală din când în când și nu este întotdeauna în favoarea ta. Este înfricoșător de ușor ca sumele să fie înregistrate incorect și ca plățile să se piardă undeva pe drum. Serviciile de internet banking îți permit să monitorizezi soldul contului și tranzacțiile în așteptare în timp real. Deci, dacă angajatorul tău uită să plătească, sau cecul depozitat nu este adăugat în contul tău într-un interval rezonabil de timp, poți face un pic de investigație pentru a afla care ce anume reține tranzacția.

Deoarece fiecare tranzacție este înregistrată, te poți întoarce luni sau chiar ani în urmă pentru a te asigura că totul este conform. Chiar dacă sistemele moderne de plată funcționează bine de cele mai multe ori, se întâmplă greșeli, deci este important ca consumatorii să rămână la curent cu tarifele lor.

3. Gestionează plata facturilor

Poți plăti facturile din confortul camerei tale de zi (sau de oriunde altundeva ai acces securizat la Internet).

Facturile. Sunt răul necesar cu care nimeni nu se bucură să se ocupe, dar abilitatea de a le plăti online necesită un pic din înțelegerea procesului. Facturile care modifică suma pot fi ușor monitorizate și plătite în timpul liber. Multe bănci îți permit să configurezi memento-uri care te vor alerta cu privire la termenele viitoare de plată, astfel încât să nu uitați să îți achiți facturile la timp. Asigură-te că ai suficienți bani în cont pentru a-ți acoperi toate plățile; în caz contrar, vei ajunge și la o taxă de descoperire.

4. Programează plăți regulate

Banca online oferă, de asemenea, libertatea de a programa plăți înainte de timp. Configurarea unui program regulat de plăți online te va ajuta să eviți taxele de întârziere, deoarece totul este plătit automat la timp – nu sunt necesare ștampile. Acest lucru este deosebit de util pentru facturile care nu fluctuează de obicei în sumă, cum ar fi plățile pentru mașini sau ipoteci.

5. Depozit direct

Nu mai este necesar să îți miști degetele mari în timp ce aștepți ca salariul să ajungă la birou. În schimb, aranjează să îți depozitezi sumele cu care ești plătit – direct online, astfel încât să ai acces imediat la fondurile tale. Poate că nu este la fel de interesant cum ar fi să vezi toate aceste numere pe un cec de hârtie, dar timpul pe care îl economisești așteptând la coadă la bancă pentru a-ți depozita banii este suficient pentru a compensa!

Desigur, ca și în cazul oricărei alte tranzacții, trebuie să te asiguri întotdeauna că salariul tău a fost depus cu succes în fiecare zi de plată. Uneori, salarizarea este întârziată sau ceva afectează actualitatea programului tău regulat, așa că asigură-te că ai toți banii pe care crezi că îi faci, înainte de a te oferi să scoți toată lumea pentru o noapte în oraș.

6. Operează transferul banilor

Indiferent dacă ai un copil la facultate sau un prieten care are nevoie de o infuzie imediată de numerar, opțiunile de transfer de bani oferite de serviciile de internet banking facilitează trimiterea de fonduri acolo unde trebuie să meargă – rapid. Această acțiune este deosebit de simplă – și adesea gratuită – mai ales dacă persoana către care transferi bani deține un cont la aceeași bancă. Nu îți face griji dacă beneficiarii sunt la o altă bancă, totuși. În general, durează puțin mai mult (adesea 24 de ore sau mai puțin) și orice taxe asociate sunt nominale – deși trebuie să ai grijă să confirmi orice costuri înainte de a efectua tranzacția.

Dacă deții mai multe conturi de verificare sau de economii, transferurile de bani îți oferă comoditatea de a muta fonduri după cum este necesar. Deci, dacă ai o problemă la mașină și trebuie să plătești pe cineva pentru a o transporta, poți transfera numerar dintr-un alt cont pentru a-l acoperi.

Mutarea contului bancar online nu îți va remedia problemele legate de bani, iar plata facturilor nu va fi niciodată un lucru pe care cineva dintre noi îl va aștepta vreodată. Dar dacă dorești ca gestionarea finanțelor tale să fie cât mai ușoară, internet banking este calea de urmat.

Sfat: Protejează-te de prădători

Nu accesa niciodată contul tău bancar online de pe un server nesigur, cum ar fi prin intermediul internetului wireless gratuit disponibil la restaurante și hoteluri. De asemenea asigură-te că banca ta este setată să îți anunțe orice activitate suspectă.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.