6 metode inedite pentru utilizarea berii

Toată lumea știe că berea este una dintre cele mai apreciate băuturi răcoritoare, mai ales vara, atunci când temperaturile sunt ridicate, sau imediat după ce ai savurat un hamburger. Însă o bere este mai mult decât o băutură acidulată, ea putând fi folosită ca ingredient în tratamente de înfrumusețare, în rețete apetisante pentru cină sau chiar în activități ce țin de îngrijirea bucătăriei și a băii.

Dacă nu ești familiarizat cu puterile magice ale berii, am pregătit o listă cu cele mai bune metode de a folosi această băutură prezentă în multe culturi ale lumii.

Marinează carnea

Berea este ușor acidulată, tocmai de aceea este un excelent instrument pentru frăgezirea cărnii. Așadar, înainte de a da drumul la grătar, ar fi minunat dacă ai lăsa carnea pentru câteva ore, poate chiar peste noapte, la marinat. Ce trebuie să faci? Într-o pungă mare resigilabilă, așezi carnea, condimentele și apoi adaugi berea. Aroma cărnii nu va fi modificată, în schimb vei obține un grătar perfect, unde fiecare îmbucătură se va topi în gură.

Lustruiește vasele din cupru

Dacă încă mai ai vase și tigăi din cupru în bucătăria ta, dar acestea au început să își piardă din frumusețe, folosește un pic de bere pentru a le reda luciul de altădată și pentru a scăpa de petele nedorite. Puteți folosi acest truc și pentru curățarea obiectelor din alamă.

Folosește-o ca îngrășământ pentru grădină

Potrivit mai multor studii, plantele au capacitatea de a absorbi rapid drojdia din bere, devenind astfel un îngrășământ veritabil pentru grădina ta. De asemenea, berea reprezintă o bună metodă pentru eliminarea melcilor din curtea ta și funcționează perfect și în cazul altor dăunători, precum musculițele de fructe. 

Calmant pentru picioarele obosite

La finalul zilei, mulți dintre noi ne simțim picioarele obosite și nu mereu găsim o modalitate prin care să reducem senzația de greutate. Dacă și tu te numeri printre cei care au astfel de probleme, îți recomandăm un masaj cu bere. Pentru picioare, folosește o doză tocmai scoasă de la frigider și rotește-o pe podea cu talpa pentru a calma durerea. Fiind rece, va reduce inflamația, iar tu vei avea un somn odihnitor și lipsit de disconfort. 

Ingredient excepțional pentru pâine

Berea poate fi folosită pentru a coace o pâine extrem de pufoasă și sănătoasă. Ce ai nevoie pentru rețeta de pâine de casă cu bere din malț? 400 de grame de făină, 1 pliculeț de drojdie uscată, 1 praf de zahăr, sare și 300 de mililitri de bere din malț. Se amestecă toate ingredientele, iar cu mâinile pudrate cu făină vei realiza din aluat o formă ovală. Dacă ai timp, îl poți lăsa la dospit pentru o oră, dacă nu, îl poți pregăti pentru cuptor. Vei așeza aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl vei cresta la suprafață cu un cuțit. Berea va face pâinea mai aerată și mai gustoasă.

Remediul miraculos pentru părul tău

Nu există o singură recomandare privind folosirea berii drept remediu pentru părul tău. Poți obține un păr mai strălucitor și moale printr-o modalitate extrem de simplă. Fierbe jumătate de cană de bere la foc mediu pentru câteva minute. Căldura va elimina alcoolul, acesta din urmă având reputația că usucă destul de tare firul de păr. După ce ai lăsat berea să se răcească, o poți amesteca ușor cu o parte din șamponul tău. Vei avea parte de o surpriză plăcută, deoarece berea are proprietatea de a hidrata scalpul și de a stimula creșterea părului, fiind bogată în vitamina B și siliciu.

La final, nu arunca sticlele de bere. Le poți reinventa transformându-le în vaze pentru flori sau în mici decorațiuni de Crăciun, cu lumini.

Sursă foto: Pexels.com

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.