6 lucruri pe care trebuie să le cumperi dacă stai la casă

Atunci când te muți la casă trebuie să ții cont că pot apărea multe lucrări de gospodărie. Cele mai multe dintre ele nu suportă amânare. Apoi, dacă apelezi la alții s-ar putea să fie costisitor și, mai mult, având în vedere criza de meseriași din ultimii ani, e posibil să fii în mare dificultate. Sunt lucruri pe care poți să le faci singur învățându-le cu ajutorul clipurilor demonstrative de pe internet.

Iată câteva scule, aparate și sisteme care te pot scoate din încurcătură:

O trusă cu scule. Ar trebui să conțină pe lângă patent, clește, ciocan, diverse chei și imbusuri și o bormașină care să te ajute la mici amenajări în casă. Când alegeți una fiți atenți să aibă și funcție care să vă ajute la înșurubat. De asemenea, dacă îți place să meșterești, poți să-ți faci un mic atelier în garaj sau la subsol. Aici ai putea monta o menghină, de exemplu, un mic polizor și diverse alte scule care v-ar putea ajuta în gospodărie.

O pompa submersibila. Poate fi utilizată pentru drenarea apelor ce pot inunda subsoluri sau garaje. De asemenea, foarte important, e portabilă și vă poate ajuta la evacuarea apei dintr-un rezervor, râuri, piscine, fântâni.

Panouri fotovoltaice. Dacă vreți să economisiți bani e o soluție perfectă. Mai ales că în ultimii ani găsiți panouri fotovoltaice la pret bun. Poate fi de ajutor, o sursă secundară de energie electrică mai ales dacă stați într-o zonă în care cade curentul destul de des. Cu ajutorul unui panou fotovoltaic puteți produce apă caldă, lumină și agent de încălzire. Panourile solare fotovoltaice vă pot ajuta să economisiți aproximativ 65% din costurile cu energia electrică.

Mașina de tuns iarba. E foarte importantă pentru cineva care stă la curte și are gazon. Dacă vreți ceva mai ieftin, puteți alege o motocoasă.

Drujbă. Chiar dacă nu trebuie să tăiați lemne des, e bine să aveți una la îndemână. Vă poate ajuta primăvara, la curățat copacii sau după o vântoasă care a pus crengile copacilor la pământ.

Mașina de tuns gardul viu. Dacă aveți o grădină spațioasă e păcat să nu plantați și gard viu. Această ustensilă vă ajută să-l tăiați și dacă sunteți îndemânatici chiar să-i dați forme diferite.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.