Cum va fi vremea de 1 mai? Weekend cu ploi în aproape toată România

Meteorologii au vești proaste pentru cei care speră că weekendul prelungit cu ocazia zilei de 1 mai va fi unul însorit.

Chiar dacă până în 27 aprilie, temperaturile vor crește în toate regiunile țării, în special în Est, unde se vor înregistra constant peste 20 de grade Celsius, în zilele care precedă sărbătoarea de 1 mai, vremea nu va fi prea frumoasă.

În perioada 28 aprilie – 1 mai, temperaturile vor scădea, fiind, în medie, cuprinse între 14 și 18 grade în toate regiunile țării.

Pentru cei care vor să urce la munte de 1 mai, valorile temperaturii maxime vor fi cuprinse, în medie, între 6 și 9 grade Celsius, urmând ca apoi să crească.

În special după data de 27 aprilie vor fi aproape zilnic condiții de precipitații, predominant ploi la altitudini sub 1500 m, pe arii extinse și izolat importante cantitativ pe 28 și 29 aprilie.

Ploile nu vor ocoli nici Transilvania, în special în zilele de 28 și 29 aprilie, aversele urmând să fie însemnate în această regiune. Oltenia și Muntenia vor primi și ele cantități de apă importante și, local, se vor înregistra și descărcări electrice.

Cei care vor să meargă la mare, între 29 și 1 mai, vor avea parte de temperaturi de cel mult 16 grade Celsius, dar nu mai mici de 4 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în Dobrogea începând cu data de 29 aprilie, astfel încât în unele zile vor fi mai ales averse, în general slabe cantitativ, dar vor fi posibile și descărcările electrice.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.