50.000 de euro pentru românii care se întorc în țară și își fac o afacere

FOTO: Gerd Altmann/Pixabay.com
FOTO: Gerd Altmann/Pixabay.com

Guvernul a anunțat un proiect prin care dorește să acorde românilor din străinătate care vor să se întoarcă în țară un grant de până la 50.000 de euro pentru a-și începe o afacere.

Programul va fi implementat de Ministerul Fondurilor Europene și va avea un buget total de 30 de milioane de euro, bani care vor proveni din fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman.

Statul se angajează prin acest program să acopere 90% din totalul investiției, însă până la suma maximă de 50.000 de euro. De asemenea, antreprenorii vor beneficia și de consultanță și training din partea statului.

„Este de preferat ca românii care se întorc să își deschidă un business în zona lor de expertiză, spre exemplu cine a lucrat în construcții să își deschidă o firmă în acest sector, iar cine a îngrijit persoane vârstnice să deschidă un azil de bătrâni.

Acestea sunt modele de business destul de greoaie, tocmai din această cauză este important să le oferim și consultanță, nu doar granturi”, a declarat secretarul de secretarul de stat Claudiu Vrînceanu, reprezentant al Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, potrivit Agerpres.ro.

Criteriile de eligibilitate vor fi stabilite după o consultare publică, etapă care va avea loc luna aceasta.