5 super-șosele din România. Ați fost pe Transrarău? Dar pe Transluncani? | VIDEO

Transalpina. Foto: Pixabay

Dacă pe Transalpina – cea mai înaltă șosea din România – se poate circula de mai bine de o lună de zile, Transfăgărășanul – poate cel mai spectaculos drum din țara noastră – a fost redeschis abia astăzi.

Circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă, va fi reluată pentru toate categoriile de vehicule începând din această dimineață.

„Miercuri, 01 iulie 2020, începând cu ora 8:00, circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 07:00-21:00. Pentru siguranţa participanţilor la trafic, circulaţia rutieră este interzisă pe timpul nopţii între orele 21:00 – 07:00”, precizează CNAIR.

Transfăgărășanul este cel mai faimos drum din țara noastră, însă Transalpina vine puternic din urmă. Ambele drumuri erau – înainte de restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus – un adevărat magnet pentru turiștii străini. Aceste șosele nu sunt numai frumoase, ci și foarte aglomerate, însă, din fericire pentru români, există câteva alternative la fel de interesante.

Un traseu extrem de spectaculos, în Moldova, este șoseaua montană Transrarău, care pleacă de la Pojorâta, urcă Munții Rarău și apoi coboară în Valea Bistriței, până la Chiril. Drumul a fost modernizat în 2014.

Cele mai interesante drumuri din România

Pentru cei care vor să circule pe un drum îngust, dar foarte pitoresc, în vestul țării, există Transluncani.

Acest drum agricol, lung de doar 5,4 kilometri, a fost modernizat cu doar un milion de euro. Asfaltul străbate munci și stânci, însă nu este asfaltat în totalitate, cu toate că a început să atragă tot mai mulți turiști. Există un proiect de asfaltare a altor 12 kilometri de drum, în continuarea Transluncaniului.

Cel mai spectaculos drum din sud-vestul țării este fără dubiu cel care străbate Cazanele Dunării. Pereții stâncoși printre care și-a făcut loc fluviul pot fi admirați în voie în timpul călătoriei pe acest drum. De asemenea, puteți admira și statuia lui Decebal, sculptată în munte, dar și Tabula Traiana, cât și Porțile de Fier sau Clisura Dunării.