5 sfaturi de care să ții cont atunci când alegi haine pentru bebeluși

Atunci cand te afli in cautarea vestimentatiei ideale pentru bebelusul tau, este important ca pretul sa nu fie singurul criteriu de selectie. Ca proaspata mamica, este firesc sa iti doresti ca micutul tau sa poarte hainute de cea mai buna calitate si sa se faca remarcat atunci cand iesi cu el la plimbare. Chiar daca pretul si designul hainutelor sunt, de multe ori, factorii prioritari in decizia finala, exista multe alte criterii care sunt mai importante atunci cand cumperi haine bebelusi. Iata mai jos 5 sfaturi de care sa tii cont pentru a face alegerea potrivita:

  1. Alege haine pentru bebelusi care sa fie practice si usor de imbracat

Confortul micutului tau este probabil cel mai important aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand ii cumperi hainute. Nimic nu este mai suparator pentru un bebelus decat sa se simta incomod in hainele cu care este imbracat. Astfel, este recomandat sa alegi articole vestimentare cat mai simple si mai practice, care sa contina cat mai putine elemente ce il pot incomoda sau ii pot pune siguranta in pericol. De exemplu, daca vrei sa ii cumperi o salopeta sau un combinezon, opteaza pentru un model cu sistem facil de incheiere si fermoar securizat. In plus, salopetele sunt foarte versatile si usor de combinat cu alte piese vestimentare, putand fi purtate doar cu un tricou pe dedesubt, in zilele mai calduroase, sau cu un pulover, in zilele mai reci.

  1. Opteaza pentru materiale naturale

Pielea sensibila a copilului are nevoie sa respire. Asadar, atunci cand vrei sa cumperi haine pentru bebelusi este indicat sa alegi doar produse realizate din bumbac organic 100%. Acesta protejeaza pielea moale a micutilor, fiind in acelasi timp rezistent si foarte usor de spalat, chiar si la temperaturi inalte.

  1. Imbraca-ti bebelusul in culori vii

Incearca âsa iesi din tipare! Nu opta doar pentru vesnicul roz la fetite si bleu la baieti. Atunci cand cumperi haine pentru bebelusi, alege design-uri in culori vii si linii fluide, care sa transmita bucurie si entuziasm. Unele magazine iti permit chiar sa personalizezi hainutele cu numele copilului sau simboluri amuzante, ceea ce iti va permite sa creezi o garderoba cu adevarat unica pentru micutul tau.

  1. Alege masurile potrivite

Hainele prea stramte ii pot provoca bebelusului un mare disconfort, in timp ce hainele prea largi nu il protejeaza corespunzator de frig si nici nu ii stau bine din punct de vedere estetic. De aceea, este recomandat ca, de cate ori pleci la cumparaturi de haine pentru bebelusi, sa stii dinainte catre ce marimi sa te indrepti. Daca alegi sa faci cumparaturi online, cauta pe site-ul magazinului un ghid al marimilor care te va ajuta sa mergi la sigur in ceea ce priveste masurile hainutelor.

  1. Cumpara haine potrivite sezonului

Nu in ultimul rand, este important sa cumperi hainutele potrivite sezonului, pentru ca cel mic sa aiba parte de maximum de confort termic si siguranta. Mai ales in sezonul rece, o alegere ideala o reprezinta salopetele din softshell, un material rezistent la apa si vant, care este captusit pe interior cu fleece moale si delicat.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.