Cei care obișnuiesc să plătească cu cardul atunci când fac cumpărături trebuie să țină cont de câteva reguli pentru a se feri de atacurile informatice, atunci când fac plățile. Și asta indiferent dacă cumpără de pe Internet sau de la comercianți.
Iată câteva dintre cele mai importante sfaturi pentru cei care plătesc cu cardul, prezentate de cei de la wall-street.ro.
1. Tratează cardurile bancare precum numerarul – aşa cum niciodată nu ai lăsa la îndemâna oricui portofelul cu bani cash, la fel trebuie procedat şi cu cardul. Nu le lăsa în mâinile străinilor.
2. Cumpără online doar de pe site-uri de încredere – pentru cei care preferă comoditatea, achiziţionarea produselor dorite de pe Internet este ideală. Uneori, însă, hackerii au arme puternice, iar utilizatorii acestor site-uri cad victime furtului de identitate. Aşadar, verificaţi dacă site-ul comerciantului are sisteme de securitate. Acestea includ o adresa URL care incepe cu „https”, în loc de standardul „http”, ceea ce înseamnă că site-ul respectiv foloselte un cod de criptare la transmiterea de date online. De asemenea, este bine ca în pagină să existe un simbol sau o pictograma a unei firme de securitate online, precum Verisign sau McAfee.
3. Fii atent atunci când călătoreşti – un hacker îţi poate sustrage informaţiile personale de oriunde din lume. Foloseşte-ţi cardul numai în ATM-urile bancare şi la comercianţii autorizaţi. De asemenea, este important să anunţi banca de la care ai cardul dacă urmează să călătoreşte pentru perioade mai îndelungate, în alte ţări, pentru ca aceasta să verifice dacă există achiziţii suspecte pe numele tău.
4. Evită calculatoarele şi reţelele WiFi publice – aceste platforme sunt extrem de vulnerabile, aşa că este de preferat să faci cumpărături online atunci când te conectezi la o reţea deschisă.
5. Nu salva numărul cardului bancar – stocarea informaţiilor personale de pe cardul bancar pe serverul unui retailer, pentru o completare automată la achiziţii online, nu este cea mai bună decizie.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Recomandările editorilor GreatNews:
- Persoanele cu dizabilități, date afară. Guvernul desființează centrele rezidențiale
- Noi proteste pentru protejarea pădurilor. Ce solicită manifestanții
- A fost lansată aplicația mobilă pentru raportarea tăierilor de păduri
- Cum au ajuns produsele unui român să facă concurență celor de la Sony
- Cum au salvat elvețienii livada legendară de la Mălâncrav
- TOP 5 cele mai productive soiuri de căpșuni. Profitul minim, 10.000 euro la hectar
- Locuri de muncă în străinătate pentru inginerii români
- Locuri de muncă în străinătate. Cazarea și masa, asigurate
- Cele mai bune oferte la produse de grădinărit
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: