5 plante de apartament pe care le vei îndrăgi

Plantele de apartament sunt acele pete de viata si culoare care te ajuta sa personalizezi locuinta, sa ii conferi energia si vibe-ul dinamic. Cum alegi acele flori si arbusti ornamentali care pun in valoare locuinta ta? Aceasta este o adevarata provocare. Inainte de a alege plantele potrivite trebuie sa analizezi cu atentie aspectele legate de pozitia acestora, necesarul de lumina, apa, umiditate.

Daca locul unde doresti sa amplasezi plantele este unul insorit trebuie ca plantele alese sa fie compatibile. Plantele suculente, cactusii si cele specifice zonei mediteraneene sunt potrivite pentru astfel de situatii. Pentru zone partial umbroase alege Limba Soacrei, Iedera diavolului sau Calathea. Acestea se adapteaza bine la zone uscate, semi umbroase. Daca locul in care doresti sa amplasezi plante este unul predominant umbros poti alege ferigi sau alte plante rezistenta si la intuneric. Iata o serie de plante care dau viata apartamentelor.

Poti chiar amenaja un colt in casa, cu o masa plastic cu scaune, unde te poti bucura de culorile acestor plante, in timp ce savurezi o cafea, un suc, o bere sau un vin sau bauturi spirtoase, in functie de preferinte.

Muscatele (Pelargonium) sunt probabil cele mai intalnite flori de apartament si pe buna dreptate. Inflorescente bogate, culorile aprinse, mirosul proaspat si usurinta cu care cresc sunt cateva dintre motivele pentru care acestea au devenit vedete in casele romanilor. Sunt potrivite pentru interior, dar si pentru exterior, fac flori tot timpul anului si rezista la temperaturi mai putin prietenoase. Nu au pretentii crescute de apa. Totusi daca le ingrijesti corect si le oferi un plus de ingrasamant si ceva iubire, cu siguranta de vor rasplati cu flori mari numeroase, bogate.

Dracena Marginata, cunoscuta si sub numele de copacul dragon este foarte populara. Forma deosebita si usurinta cu care se intretine a transformat-o in una dintre cele mai apreciate plante de apartament. Frunzele au diferite nuante de verde proaspat si isi pastreaza aspectul impecabile pe tot timpul anului. Planta intra in stare de inactivitate in sezonul rece, insa in aceasta perioada frunzele nu ii cad. Intretinerea se face prin udari saptamanale, mai rar in timpul iernii.

Limba soacrei – Sansevieria cylindrica – este o planta de apartament care impresioneaza prin nuantele intense de verde viu. Ii priesc locurile semi umbroase si solul umed. Frunzele ce par a se ridica din pamant asemeni unor sulite se pastreaza drepte. Florile sunt marunte, albe si par sa planga. Limba soacrei este o planta decorativa care reuseste sa se integreze fara efort in locuintele amenajate in stil modern si contemporan.

Plantele suculente sunt potrivite pentru incaperile puternic luminate. Nu necesita intretinere deosebita, sunt potrivite si pentru balcoane si terase inchise si nu trebuie udate frecvent. Datorita aspectului deosebit si a combinatiilor numeroase acestea contribuie la crearea unor decoruri deosebite. Sunt ideale pentru amenajarile de toate felurile.

Hortensiile sunt plante care prefera aerul, deci daca vrei sa te bucuri de florile minunate este indicat sa le amplasezi in apropierea ferestrei sau chiar pe balcon. Fata de plantele mentionate anterior, acestea sunt mai pretentioase, insa odata ce le-ai gasit locul potrivit te vor rasplati cu numeroase flori. O atentie deosebita trebuie sa acorzi si ciclul de trecere a anotimpului. Daca vei tine hortensia in casa la aceeasi temperatura, aceasta se va pastra verde dar nu va inflori.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.