5 pjaje din Spania au fost închise după ce au fost văzuți rechini aproape de țărm

rechin
Rechin mako. Foto: swfsc.noaa.gov

Cinci plaje din Barcelona au fost închise, după ce în apropierea țărmului au fost văzuți trei rechini. Au fost ridicate imediat steagurile roșii, care interzic intrarea în apă, relatează Digi24.

„Chiar lângă Barcelona am văzut doi rechini, pe două plaje. Cred că situația este sub control, s-a evacuat plaja”, a declarat Diana Radu, o româncă stabilită în Spania, pentru sursa citată.

Este vorba despre rechini din specia mako. Exemplarele au fost văzute la aproximativ 100 de metri de țărm.

Este pentru prima dată în ultimii 10 ani când un rechin din specia mako este observat în Marea Mediterană.

Rechinii mako pot ajunge până la o lungime de 4 metri și sunt considerați o specie vulnerabilă. Un rechin adult cântărește, în medie, 60-135 de kilograme.

Între anii 1580 și 2022 rechinii mako au atacat oamenii de 9 ori, arată datele oficiale. 3 dintre atacuri au fost fatale. Totuși, potrivit Wikipedia.org, această specie nu atacă de obicei oamenii și nu pare să îi considere pradă.

Rechinii mako se hrănesc cu cefalopode, pești, țestoare și păsări acvatice.

Foto: swfsc.noaa.gov / Wikipedia

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.