5 motive să te apuci de tenis cât mai repede

Tenisul e un sport foarte bun pentru corp, pentru silueta și pentru sănătate în general. Popularitatea lui în România a crescut simțitor în ultima perioada datorită evoluțiilor bune ale Simonei Halep, dar și a celorlalte jucătoare românce din top 100 mondial.

Dacă și tu te gândești să te apuci de tenis, încercăm să te impulsionam puțin cu câteva argumente dovedite științific. Înainte de toate însă alege o rachetă potrivită stilului tău. Investiția nu trebuie să fie neapărat una foarte mare, găsești la prețuri decente rachete foarte bune.

O altă achiziție importantă înainte de a te apucă de tenis constă în alegerea unei perechi de încălțări care să te ajute. Vei avea nevoie de o talpă specială care să te ajute să demarezi în forță, să ai aderență pentru stopuri rapide și să te facă să te simți comod.

1 Inimă, mușchi și oase mai sănătoase

Indiferent de vârstă, tenisul e un sport care ne poate antrena inima, mușchii și oasele. E important să rămânem activi cât mai mul timp, așa că orice activitate fizică e bine venită, însă tenisul e parcă mai special. Studiile au arătat că jucătorii de tenis sunt cel mai puțin expuși bolilor cardiovasculare.

2 Arderea caloriilor rapid

Tenisul e unul dintre sporturile care arde caloriile în cel mai rapid timp. Statisticile au arătat că într-o singură ora de jucat tenis poți să arzi undeva între 580 și 870 de calorii, în funcție de intensitate și de deplasarea de pe teren.

Dacă ai și un partener de tenis pe măsură care să te solicite și să te provoace cât mai mult, o să scazi rapid în kilograme și o să transformi grăsimea în masă musculară.

3 Diminuarea stresului

Un studiu recent a arătat că tenisul duce la reducerea stresului cotidian. Situațiile pe care le întâlneșți pe parcursul unei partide te ajută să te controlezi cât mai bine și în situații din afară terenului și te obișnuiești să-ți păstrezi cumpătul atunci când te enervezi.

La fel cum jucătorii profesioniști se descarcă prin diferite gesturi, țipete sau uneori trântirea rachetei de pământ, la fel și oamenii obișnuiți pot să-și descarce pe terenul de tenis stresul și frustrările acumulate peste zi.

4 Tenisul antrenează și creierul

Tot oamenii de știință au arătat că tenisul nu e bun doar pentru mușchi ci și pentru creier. Pe lângă faptul că orice sport și efort fizic ajută la oxigenarea și irigarea creierului cât mai bună, tenisul chiar ne solicită inteligență prin gândirea rapidă a fazelor.

S-a arătat că elevii care joacă tenis constant sunt capabili să rezolve probleme mai rapid decât cei care nu practică acest sport.

5 Prelungirea vieții

Speranța de viață crește semnificativ pentru cei care joacă tenis pentru că e una dintre cele mai sănătoase tipuri de activități fizice. Jocul de tenis reduce riscul de boli de inima cu 56%, iar aceste boli sunt principalele cauze de mortalitate.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.