5 mijloace de transport neconvenționale pe care trebuie să le încerci vara asta

Orașul a devenit din ce în ce mai aglomerat, așa că soluțiile alternative de transport sunt întotdeuna o idee bună. Noi vă recomandăm 5 feluri în care puteți face mișcare, puteți să vă distrați dar și să vă mișcați mai repede prin oraș.

Desigur, nu toate variantele sunt viabile ca soluții reale de transport atunci când ai nevoie să te deplasezi undeva, însă măcar atunci când alegi să mergi până în parc sau vrei să te bucuri de un weekend lejer și să lași mașina în parcare poți alege una dintre soluțiile propuse de noi.

1 Bicicleta

Bicicleta este o soluție pentru orașele aglomerate. Cu bicicleta chiar poți să parcurgi distanțe destul de mari pentru a ajunge la serviciu și timpul de așteptare în trafic va fi mai redus decât cu mașina.

Poți alege o bicicletă Pegas  de oraș sau una electrică, gama e un foarte largă, prețurile accesibile. Singurul dezavantaj al unei biciclete constă în lipsa infrastructurii rutiere, a pistelor de biciclete, însă cu puțină atenție te poți strecura prin traficul de mașini.

2 Trotinete

Foarte puternic din urmă vin trotinetele și se apropie să detroneze în popularitate bicicletele, cel puțin orașele mari. Dacă înainte când te gândeai la o trotinetă, te gândeai că e neapărat numai pentru copii, iată că acum există modele serioase pentru adulți.

Trotineta electrică devine chiar o soluție reală pentru a reduce poluarea în oraș, pentru a ne deplasa cu viteză medie mai bună chiar decât cu mașinile. Găsiți o mulțime de modele accesibile, iar întreținerea lor e iefintă.

Dacă nu sunteți siguri că vă place să mergeți pe trotinetă, puteți închiria una, în orașele mari, pentru a vedea cât de plăcut e să te plimbi pe străzi cu mult mai multă ușurință decât cu mijloacele convenționale de transport.

3 Long board

Printre tinerii din ziua de azi, și nu numai, deplasarea pe ‘placă’ a devenit ceva cool. Modelele apărute în ultima vreme sunt foarte multe, potrivite pentru fiecare în funcție de gradul de îndemânare si echilibru.

Printre cele mai populare sunt long-board-urile, care sunt ceva mai mari și mai stabile. Cei mai tineri încă folosesc skate-boarduri cu care pot face trick-uri, sărituri și multe scheme. Chiar și pentru cei foarte tineri există varianta de penny-board, plăci mici, foarte fiabile, ideale pentru începători.

4 Hoverboards

Hoverboards sunt electrice, foarte ieftin de întreținut și de încărcat. În funcție de model puteți avea o durată a bateriei mai mare sau mai mică și implicit o distanță pe care o puteți parcurge cu o singură încărcare.

Hoverboards au înregistrat o scădere importantă de prețuri în ultima perioadă, însă rămân avantajoase doar pe distanțe ceva mai scurte decât pe distanțele pe care le-ai putea parcurge cu o trotinetă electrică, de exemplu.

5 Waveboard

Waveboard-ul este un skateboard mai complicat, ideal pentru ieșirile în parc și nu neaparat ca mijloc de transport alternativ. Avantajele constau într-un efort ceva mai mic pe care îl depui pentru deplasare, dar și un preț avantajos de achiziție, chiar mai ieftine decât un skateboard.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.