5 lucruri pe care trebuie să le iei cu tine în concediu

Este perioada concediilor și toată lumea e preocupată de bagaje. Întotdeauna vei avea senzația că ai uitat ceva acasă. Tocmai de asta iți facem și noi o listă care să te ajute să termini de împachetat mai repede.

Ne-am gândit la 5 lucruri esențiale, deși ‘mărunte’, pe care trebuie să le iei cu tine în concediu, fie pentru că sunt utile, sunt la modă, sunt o necesitate sau doar un capriciu, însă cu siguranță sunt esențiale.

1 O carte

Cei mai mulți oameni merg în vacanță la mare sau la munte. Cum vacanța și concediul sunt pentru odihnă, nu ne-am putut gândi la un lucru mai relaxant decât cititul. Fie că e pe plajă, fie că e la răcoarea muntelui, lângă o cabană, cititul este foarte relaxant și un câștig pentru oricine deoarece îți ține mintea activă și în perioadele de pauză de la muncă.

Desigur, pentru vacanțe sunt recomandate lecturi ușoare, cum ar fi biografiile unor personalități. Poți arunca o privire pe lista de titluri de AICI.

2 Produse de îngrijire: creme, parfumuri, farduri

Vara e recomandat să folosești cremă de protecție solară nu numai în concediu. Zi de zi ești expus radiațiilor solare și pielea ta riscă să se irite sau chiar mai grav.

Atunci când pleci în concediu e cu atât mai important să te asiguri că ai toate produsele de îngrijire necesare pentru că vei petrece mult timp în aer liber și ești departe de casă, acolo unde poate nu ai mai multe produse de acest tip la îndemână.

3 Muzică

Nu-ți uita căștile acasă. Cea mai populară activitate, chiar mai populară decât cititul de care aminteam mai devreme, este ascultatul muzicii pe plajă. Ai grijă să îți downloadezi sau să îți cumperi din magazinele online dedicate piesele cele mai noi, genurile preferate, pentru a avea ‘combustibil’ o vacanță întreagă.

4 Camera foto sport

După ce te întorci din vacanța vei rămâne doar cu amintirile clipelor petrecute. Nu crezi că e bine să păstrezi cât mai vii aceste amintiri? Pentru asta folosește o cameră foto cât mai bună.

Noi îți recomandăm pentru vacanțe camerele foto de tip sport cu care te poți filma chiar și sub apă, au memorie bună, stabilizator, sunt mici și ușor de transportat.

5 Telefonul mobil cu toate aplicațiile pregătite

Nu în ultimul rând, e important ca înainte de a pleca în concediu să își pregătești telefonul mobil. Dacă pleci în străinătate, interesează-te de prețurile de roamnig, și poate te poți interesa de prețul unei cartele în țara în care vei merge.

Pregătește toate aplicațiile de care ai nevoie: descarcă hărțile de navigare pentru a nu mai pierde timp în concediu, verifică aplicațiile de banking să fie instalate și funcționale. Dacă mergi în străinătate ai grijă ca unele aplicații să nu își facă update-uri cu internet prin roaming pentru că te costă prea mult.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.