5 lucruri pe care toți șoferii uită să le verifice la mașină, înainte de a pleca la drum

Este perioada concediilor și cei mai mulți dintre români călătoresc cu mașina personală cel putin un drum dus-întors ceva mai lung în această vară. Pe lângă bagajele pe care trebuie să le luăm cu noi în concediu, există o serie de lucruri de care trebuie să ne îngrijim și legat de automobilul personal.

Pentru șoferii mai puțin atenți am făcut o listă cu câteva lucruri care ar trebui să se găsească în mașină, atunci când plecați la drum, în concediu.

1 Trusă medicală de urgență

Legea prevede să aveți în mașină o trusă de prim-ajutor și cei mai mulți șoferi își dotează automobilul încă de la început cu așa ceva. Problema este că acea trusă are un termen de valabilitate și expiră, iar șoferii uită să verifice acest aspect.

Astfel, dacă vreți să aveți o trusă medicală valabilă, verificați data de expirare a celei din mașină, altfel riscați chiar și amendă din partea polițiștilor la un eventual control. O astfel de trusă e ieftină, costă undeva între 40 și 100 de lei și o puteți achiziționa de pe AutoPieseOnline24.Ro.

2 Stingătoare

Stingătorul de urgență pentru mașină este și el obligatoriu, prin lege, la fel ca trusa de prim ajutor. Înainte de a pleca la drum, verificați dacă extinctorul pe care îl aveți este în regulă și nu s-a deteriorat de-a lungul timpului, dacă este funcțional.

Lipsa acestuia, la un eventual control de rutină al poliției rutiere, poate aduce chiar și amenzi.

3 Curele, benzi de ridicare, șufă pentru tractare

Trecem la un alt capitol: șufa pentru tractarea unei mașini. Aceasta nu e obligatorie însă e foarte bine să o aveți în mașină. Nu se știe niciodată când întâmpinați o defecțiune sau un teren cu probleme și aveți nevoie să fiți tractați sau să tractați pe cineva.

Mai ales când e vorba de un drum mai lung, trebuie să fiți prevăzători și să aveți în mașină tot ce v-ar putea fi de folos într-o situație mai delicată.

4 Parasolare

O altă recomandare pe care v-o facem este dotarea mașinii cu parasolare. În ziua de astăzi există numeroase tipuri de parasolare care ajută foarte mult. Acestea vă pot ajuta să vedeți mai bine atunci când conduceți pe soare puternic și chiar încetinește urcarea temperaturii în interiorul mașinii.

Pe lângă parasolare este bine să vă dotați mașina și cu o folie de protecție pentru parbriz, pentru momentul în care parcați mașina.

5 Dispozitive de blocare volan

O ultimă recomandare pe care v-o facem este pentru achiziționarea și utilizarea unui dispozitiv de blocare a volanului. Este foarte ieftin, în jurul a 50 de lei, însă e foarte util.

În ultimii ani, au existat câteva cazuri foarte neplăcute pentru românii plecați în concediu în străinătate. Orice măsură suplimentară de protejare a mașinii este foarte bună.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.