5 lucruri interesante pe care le poţi face cu un telefon mobil

Există aproximativ 3,5 milioane de aplicații în Google Play și 2,2 milioane în AppStore, iar evoluția tehnologică le-a permis telefoanelor să aibă o viteză mare de procesare, spațiu intern cât al unui PC, camere foto cu peste 100 de megapixeli și o mulțime de senzori. Toate aceste lucruri fac din telefoanele mobile device-uri ce pot fi folosite atât la job, cât și ca sursă de divertisment, deoarece poți să faci o mulțime de lucruri interesante ajutorul lor.

Iată câteva dintre ele:

Călătorești cu ajutorul realității virtuale (VR)

Cu ajutorul unei căști poți transforma un telefon într-o pereche de ochelari VR, iar prin realitatea virtuală poți călătorii în orice loc de pe Pământ. Virtual, bineînțeles. Poți fi prezent într-o mulțime de scene din jocuri, filme, concerte, ba chiar poți escalada vârful Everest, totul din confortul casei tale. Pentru a putea folosi realitatea virtuala, ai nevoie de un telefon performant, care să aibă o viteză de procesare mare, capabilă să îți ofere o experiență de nota 10.

Îți măsori pulsul

Astăzi nu mai ai nevoie de alte device-uri pentru a-ți măsura pulsul. O poți face cu ajutorul camerei și blițului din telefonul tău. Pur și simplu așezi degetul arătător pe cameră, iar aplicația îți va măsura automat ritmul cardiac prin detectarea modificărilor de culoare. Instant Heart Rate: HR Monitor de pe AppStore si Heart Rate Monitor de pe Google Play sunt doar două dintre aplicațiile pe care le poți folosi pentru a-ți măsura pulsul.

Poți face măsurători

În secțiunea „Tools” din cele două biblioteci de aplicații, vei găsi o mulțime de instrumente folositoare pentru treburile zilnice, printre care și aplicații care îți transformă smartphone-ul într-un instrument de măsurare. Acestea folosesc realitatea augmentată pentru a măsura lungimea sau volumul obiectelor, totul în timp real. Aplicația Measure este o potrivită pentru iOS, iar Quick Measure este utilă dacă ai un telefon Android.

Testezi bateriile de la telecomandă

Da, cu ajutorul telefonului mobil poți verifica dacă bateriile de la telecomandă trebuie schimbate sau nu. Tot ce trebuie să faci este să pornești aplicația de cameră a smartphone-ului, să îndrepți telecomanda spre obiectiv și apoi să apeși orice buton al acesteia. Dacă vezi pe ecran o lumină de culoare roșie sau roz, care vine din vârful telecomenzii, înseamnă că semnalul infraroșu funcționează perfect, la fel și bateriile. Găsești aici un articol mai amănunțit despre testarea bateriilor cu ajutorul smartphone-ului.

Traduci texte în timp real

Smartphone-ul îți poate fi cel mai bun companion dacă ești pasionat de călătorie. Cu ajutorul lui poți traduce în timp real textele de pe indicatoare, afișe, descrieri ale obiectivelor turistice și multe altele. Google Translate este cea mai cunoscută aplicație care te poate ajuta atunci când ești într-o țară străină și este disponibilă pentru ambele sisteme de operare. În plus, poți folosi aplicația și atunci când vrei să discuți cu un localnic și nu îi cunoști limba. Cu o simplă apăsare pe buton, aceasta va reda cuvintele pe care i le-ai spus, în limba selectată pentru traducere.

Iată că smartphone-urile de azi îndeplinesc o mulțime de funcții pentru care, probabil, am fi avut nevoie de o mulțime de dispozitive. Totul, într-un singur device portabil. Tu ce lucruri interesante faci cu telefonul mobil?

Sursa foto: unsplash.com

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.