5 lucruri de ținut minte înainte să cumperi o canapea

Canapeaua din living este cu siguranță cea mai folosită piesă de mobilier din casă. Așa că aceasta merită maximă atenție din partea noastră.

În acest articol, ținem cont și de valoarea estetică a canapelei, dar ne concentrăm îndeosebi pe gradul de confort şi utilitate oferit.

1. Primul sfat al nostru este să alegeți întotdeauna o canapea cu spătar înalt, care oferă un sprijin bun pentru zona cervicală. Multe dintre canapelele din livingurile moderne de astăzi au spătarul jos, dar acest detaliu poate fi extrem de incomod atunci când petreceți mult timp în fața televizorului. Dacă sunteţi însă atraşi de canapele cu spătar jos (din motive ce ţin de estetică, gusturi), alegeţi un model cu perne de mari dimensiuni incluse.

2. În privința umpluturii din pernele care compun șezutul și spătarul canapelei, aceasta este cel mai adesea din spumă poliuretanică. Pentru cei mai mulți dintre noi, spuma cu densitatea potrivită oferă un confort suficient. Însă, puteți experimenta și modele în care pernele conțin, pe lângă spumă poliuretanică, și fulgi sau puf.

3. Unul dintre cele mai importante aspecte este însă cât de ușor se desface și se strânge o canapea. Aceste canapele excelează la acest capitol, oferind unele dintre cele mai simple, mai rapide și mai facile metode de extindere/restrângere.

coltar serjio4. Spațiul de depozitare este un alt detaliu care trebuie tratat cu maximă atenție. În primul rând, aveți grijă ca marginile canapelei și cadrul său să fie dintr-un material rezistent, nicidecum dintr-un PAL de proastă calitate.

5. Gradul intens de folosire a unei canapele face esențială alegerea unei tapițerii de calitate, ușor de curățat. De aceea, stofele sintetice se pot dovedi o variantă excelentă, deoarece curățarea este extrem de ușoară, iar aspectul de canapea nouă este mai ușor de menținut o lungă perioadă de timp. Totuși, există și persoane care preferă pur și simplu materiale ca bumbacul sau inul. Dacă faceți parte din această categorie, avem un sfat pentru voi: căutați canapele cu înveliș (husă) detașabil. Canapelele din piele, de obicei mai scumpe, au avantajul aparent al întreținerii mai ușoare. Însă, deteriorarea tapițeriei este cel mai adesea iremediabilă, iar, pentru familiile cu animale companie, canapeaua de piele este cu adevărat un fruct interzis pe bună dreptate.

Regula de bază pentru cumpărătorii de  canapele – atenția la calitate, fără a exagere cu cheltuiala – poate fi aplicată și la alegerea celorlalte piese de mobilier din casă. AICI puteți găsi mobilier de calitate, ușor de integrat în orice decor.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.