5 lucruri de care ai mare nevoie în timp ce ridici o casă

Deși nu le-ai include pe lista ta de cheltuieli, aceste 5 lucruri îți vor face viața mult mai ușoară atunci când construiești o locuință.

Înainte să construiți locuința va trebui să ridicați o baracă în curte, o magazie în care să adăpostiți materialele de construcții și în care vor sta uneori și muncitorii. În ciuda numeroaselor beneficii, magazia are și un dezavantaj: va atrage șoriceii în curtea voastră. Puteți apela însă la capcane pentru dăunători cum sunt cele de aici. Vă vor scăpa atât de șoricei, cât și de insecte care nu vă dau pace, de la furnicile care își fac mușuroaie în gazon, până la muștele care vă invadează foișorul.

Când tencuiți camerele, pereții se usucă destul de greu, deoarece soarele pătrunde cu greu în casă, plus că puteți prinde o vreme ploioasă sau un pic friguroasă. Cei care fac aceste operațiuni primăvara sau toamna (iarna, nu v-am recomanda în niciun caz să vă apucați de încărcat camere) au mare nevoie de aeroterme și tunuri de căldură, care vor contribui din plin la uscarea mai rapidă a pereților.

Aparat de sudură și unelte potrivite pentru grădină

Chiar dacă vă bazați pe rețeaua de electricitate, în etapa de construcție a casei o să aveți nevoie mai mult ca sigur și de un generator. După cum știm, curentul se poate întrerupe când avem mai mare nevoie de el. Pentru a putea susține și aparate cu consum ridicat – să ne gândim la betoniere, de exemplu – alegeți un model diesel cu putere ridicată. Generatoarele pe motorină, deși vizibil mai scumpe decât cele alimentare cu benzină, produc curent de calitate și au un randament foarte bun.

Când lucrezi la casă și gard, vei observa că ai mare nevoie de un aparat de sudură. În prezent, oferta de aparate include și unele modele care costă doar câteva sute de lei și sunt foarte ușor de transportat.

În paralel cu lucrările la casă ar fi foarte bine să aveți grijă și de grădină. Primii pomi ar trebui plantați din timp (dacă se poate, de îndată ce aveți terenul) pentru a avea timp să crească cât de cât până vă mutați în noua locuință.

Iar cum munca în grădină poate fi adesea istovitoare, mizați mereu pe tehnica modernă. Luați-vă adio de la sape și lopeți și investiți într-o motosapă. Electrice sau pe benzina, motosapele pot duce la bun sfârșit o întreagă serie de lucrări, de primăvara până toamna: pregătirea solului umed sau uscat, sfărâmatul bulgărilor de pământ sau plivitul sunt lucrări pe care le poți face mult mai eficient cu aceste utilaje agricole profesionale.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.